Linkovi

Peđa siguran u tesnoj pobedi Hornetsa, Lejkersi ubedljivi u L. A. derbiju


Drugog dana nove NBA sezone odigrano je 12 utakmica, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore nastupili su Darko Miličić, Peđa Stojaković i Vladimir Radmanović.

I dok je Miličić, sa po 2 poena i skoka za 17 minuta igre, bio neprimetan u porazu Memfisa u Hjustonu – 82:71, Radmanović i Stojaković dali su solidan doprinos pobedama svojih timova na gostovanjima.

Hornetsi, prvi NBA tim u poslednjih šest godina, koji je završio predsezonu bez poraza (skor 7-0), opravdali su ulogu favorita u Ouklendu, i u dramatičnoj završnici pobedili domaće Voriorse – 108:103. Peđa Stojaković je bio u startnoj postavi i za 35 minuta postigao 16 poena (5-6, 1-5, 3-4), uz 3 asistencije i 2 skoka, a u samoj završnici, petnaestak sekundi pre kraja bio je precizan sa linije slobodnih bacanja i doneo svom timu odlučujuću prednost. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dejvid Vest sa 24 poena, dok je Kris Pol završio sa 21, 11 asistencija i 5 skokova. Golden Stejt je predvodio novajlija Kori Mageti sa 27 pogodaka.

U Los Anđelesu, u duelu gradskih rivala, Lejkersi su kao fomalni gosti oduvali Kliperse sa parketa i tako došli do druge pobede u roku od 24 sata – 117:79. Vladimir Radmanović bio je jedini starter u timu Fila Džeksona, koji nije imao dvocifren učinak, ali je imao i najmanju minutažu. Za 18 minuta postigao je 6 poena (0-1, 2-3, -), uz 3 skoka i asistenciju. Lejkersi su opet imali čak osam košarkaša sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Kobi Brajant sa 16 poena, čemu je pridodao 8 skokova i 3 asistencije. Najbolji u poraženom timu bio je Al Tornton, takođe sa 16 poena, dok su Tim Tomas, Katino Mobli i najveće pojačanje u letošnjem prelaznom roku Beron Dejvis postigli po 11.

Od ostalih utakmica vredi pomenuti pobedu Finiksa u San Antoniju (103:98), trijumf Njujorka nad Majamijem (120:115) na debiju Majka Dantonija na klupi Niksa i uspeh Atlante na gostovanju u Orlandu (99:85).

XS
SM
MD
LG