Linkovi

Ana Ivanović osvojila titulu u Lincu za 50 minuta


Kriza Ane Ivanović je - moglo bi se reći - i zvanično okončana. Srpska teniserka osvojila je titulu na turniru u austrijskom gradu Lincu, prvu od juna, kada je trijumfovala na Rolan Garosu, i ukupno osmu u karijeri.

Mnogo impresivniji od same pobede na turniru druge kategorije, koji se igrao za nagradni fond od 600 hiljada dolara, bio je način na koji je 20-godišnja Beograđanka pobedila vrlo kvalitetnu rivalku, Ruskinju Veru Zvonarevu – 6:2 i 6:1 za nešto malo više od 50 minuta. Ivanović je osvojila dvostruko više poena od protivnice (53:26) i realizovala svih šest prilika za brejk. Zvonareva, koja u prethodna tri meča na turniru nije izgubila set (u proseku po sat vremena provela na terenu), takođe je imala stopostotan učinak u oduzimanju servisa, ali je imala samo jednu priliku.

Pobedom u Lincu, Ivanović je zaradila 95.500 dolara i osvojila 275 bodova za WTA rang listu, ali ostaje četvrta teniserka sveta, bar do završnog turnira sezone, Soni Erikson šampionata, koji se igra u Dohi od 4. do 9. novembra. Tamo će imati priliku da možda dogura do druge pozicije (prestigne Dinaru Safinu i Serenu Vilijams), ali ne dalje, jer je Jelena Janković definitivno osigurala poziciju broj jedan na završetku sezone.

XS
SM
MD
LG