Linkovi

Ana Ivanović protiv Vere Zvonareve za titulu u Lincu


Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u austrijskom Lincu, koji se igra za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

Prva nositeljka namučila se u polufinalu protiv treće u žrebu, Poljakinje Agnješke Radvanske, ali je na kraju, posle dva sata i 13 minuta igre ipak trijumfovala - 6:2, 3:6 i 7:5. U prvom finalu posle osvajanja Rolan Garosa, još početkom juna ove godine, Ana Ivanović će se sastati sa 2. nositeljkom Ruskinjom Verom Zvonarevom, koja je deklasirala bivšu finalistkinju Vimbldona Marion Bartoli - 6:0 i 6:1, za samo 51 minut igre.

Tom pobedom Zvonareva je obezbedila plasman na završni turnir sezone, Soni Erikson šampionat, koji se igra od 4. do 9. novembra u Dohi za nagradni fond od 4.450.000 dolara. Ana Ivanović i Jelena Janković odavno su obezbedile učešće u Dohi, gde će se naći još i sestre Vilijams, i još tri Ruskinje - Dinara Safina, Elena Demnetijeva i Svetlana Kuznjecova.

Sutrašnje finale biće šesti međusobni duel Ane Ivanović i Vere Zvonareve, a trenutno Ana vodi sa 3:2. Poslednji meč odigrale su u Indijan Velsu, proletos, kada je 20-godišnja Beograđanka lako trijumfovala – 6:1 i 6:4.

XS
SM
MD
LG