Linkovi

Kolin Pauel podržao Baraka Obamu za predsednika SAD


Bivši američki državni sekretar Kolin Pauel je danas podržao kandidaturu Baraka Obame za predsednika Sjedinjenih Država, naglasivši da je Americi potrebna transformativna ličnost.

Kao gost programa televizisjke mreže NBC, Pauel je rekao da podržava Obamu zbog njegove sposobnosti da inspiriše i zbog sadržajne prirode njegove kampanje. On je međutim objasnio kako veruje da bi i Obama i njegov republiklanski rival Džon Mekejn bili dobri predsednici. Ipak, Pauel je dodao da je senator Obama ispunio standarde izuzetnog predsednika i da bi imao čvrst pristup u rukovodjenju zemljom. Bivši državni sekretar je takođe rekao kako je razočaran negativnom retorikom kampanje senatora Mekejna i dodao da njegov izbor potpredsedničkog partnera, guvernerka Aljaske Sara Pejlin, nije spremna da postane predsednik.

U intervju televizijskoj mreži Foks, Mekejn je rekao da će i dalje poštovati i ceniti Pauela, uprkos razlikama u gledisstu. Mekejn je takođe istakao da ga je nekoliko bivših državnih sekretara već podržalo.

On se juče pojavio na predizbornim mitinzima u Severnoj Karolini i Virdžiniji, koje su na ranijim izborima bile bastioni konzervativizma. Mekejn je obećao da će skrenuti zemlju u novom smeru, pokušavajući time da se distancira od nepopularnog republikanskog predsednika Džoržda Buša. On je istovremeno kritikovao poreski plan senatora Obame, nazvavši ga socijalizmom evropskog stila, na osnovu kojeg se jednima povećava poreza, a drugima daje novac.



XS
SM
MD
LG