Linkovi

Srpska teniserka Jelena Janković osvojila titulu na turniru u Štutgartu


Srpska teniserka Jelena Janković osvojila je danas titulu na turniru u Štutgartu, pošto je u finalu takmičenja na kome je bila postavljena za drugog nosioca pobedila 18. igračicu sveta Nađu Petrovu iz Rusije sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Jankovićevoj je titula u Štutgartu osma u karijeri, a treća ove sezone, pošto je prošle nedelje bila najbolja u Pekingu, a u maju i u Rimu. Pobeda u Nemačkoj 23-godišnjoj Beograđanki donela je 100.000 dolara i 300 bodova na svetskoj WTA rang listi teniserki na kojoj će od ponedeljka ponovo biti na mestu broj jedan. Ona je, takođe, dobila kao nagradu i novi Porše kabriolet.

Osvajanje titule u Štutgartu, ipak, Jankovićevoj je umnogome olakšala i sama Petrova, koja je napravila ogroman broj grešaka. Finale Štutgarta je trajalo svega sat i 23 minuta. Jankovićeva je već u prvom gemu napravila brejk i tu prednost je sačuvala do kraja seta. Prethodna je morala i da, u drugom i četvrtom gemu, spase ukupno dve brejk šanse Petrove.

Identična situacija ponovila se i na početku drugog seta. Jankovićeva je u prvom gemu uzela servis protivnici, u drugom spasila još jednu brejk loptu Ruskinje i uskoro povela sa 3:1. Činilo se, ipak, da bi peti gem mogao da preokrene meč, pošto Jankovićeva tada nije uspela da iskoristi prednost od 40:0 na servis Petrove. Do tog trenutka nervoznoj Ruskinji potom se vratilo samopouzdanje, pa je u šestom gemu napravila prvi brejk i izjednačila na 3:3.

Jankovićeva je, ipak, umela da odgovori na nalet Petrove i brejk prednosti vrati već u sedmo gemu, a potom osvoji i poslednja dva gema meča i dođe do konačnog trijumfa.

Nakon Štugarta, Jankovićeva bi trebalo sledeće nedelje da učestvuje na Kremljin kupu u Moskvi.

XS
SM
MD
LG