Linkovi

Srpska teniserka Jelena Janković osvojila turnir u Pekingu


Srpska teniserka Jelena Janković osvojila je danas turnir u Pekingu, pošto je u finalu takmičenja savladala sedmu igračicu sveta Svetlanu Kuznjecovu iz Rusije sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Jankovićeva, koja je u Peking došla kao prvi nosilac, tako je osvojila sedmu titulu u karijeri, ali tek drugu ove sezone, pošto je prethodno bila najbolja i na turniru u Rimu. Učešća na turniru u Majamiju i Otvorenom prvenstvu SAD završila je u finalu.

Turnir u Pekingu igrao se za nagradni fond od 600.000 dolara, a Jankovićeva je zaradila 95.500, ali i 275 bodova na ATP listi čime je zaostatak za najbolje rangiranom svetskom teniserkom Serenom Vilijams iz SAD smanjila na svega 21 poen.

Finalni meč u Pekingu bio je neizvestan samo do rezultata 3:3 u prvom setu. Jankovićeva je potom osvojila tri poslednja gema prvog seta, od kojih dva na servis protivnice, i došla do vođstva od 1:0.

Prvi brejk u drugom setu druga teniserka sveta napravila je u četvrtom gemu i povela sa 3:1. U narednom gemu 23-godišnja Beograđanka morala je da spašava servis, pošto je Kuznjecova imala nekoliko šansi za brejk. Jankovićeva se, ipak, odbranila i potom novim brejkom prednost povećala na 5:1.

Kuznjecova je uspela da vrati jedan, ali ne i dva brejka zaostatka, dok je Jankovićeva u poslednjem, 10. gemu meča ponovo oduzela servis protivnica i stigla do konačnog trijumfa. Jankovićeva bi sledeće nedelje trebalo da učestvuje na turniru u Štutgartu, na kome je nagradni fond 650.000 dolara.

XS
SM
MD
LG