Linkovi

Polufinale Dejvis Kupa: Španija - SAD i Argentina - Rusija


Prošlogodišnji osvajač Dejvis kupa, teniska reprezentacija SAD, predstojećeg vikenda imaće težek zadatak u polufinalu ovogodišnjeg takmičenja, s obzirom da gostuje u Španiji, koji će predvoditi trenutno najbolji teniser sveta Rafael Nadal. U drugom polufinalu sastaju se Rusija i Argentina.

Španci će selekciju SAD dočekati u Madridu, na stadionu za koridu Plaza del Toros, a američki selektor Patrik Mekinro veruje da njegov tim može da napravi iznenađenje na šljaci, iako neće moći da računa na Džejmsa Blejka i specijalistu za dubl Boba Brajana, koji ima povredu ramena. Umesto Blejka, Mekinro je pozvao Sema Kverija, koji je solidno igrao na šljaci ove godine, dok će se Majku Brajanu u dublu najverovatnije pridružiti naknadno pozvani Mardi Fiš. Biće to prvi put da braća Brajan ne igraju zajedno od 2002. Amerikance će u singlu predvoditi Endi Rodik, kome spora podloga najmanje odgovara, za razliku od španske "prve table" Rafaela Nadala, koji nikada nije izgubio singl meč na šljaci u Dejvis kupu. Pored Nadala, u timu Španije su još i David Ferer, Fernando Verdasko i Felisijano Lopes.

Prošlogodišnji finalista i šampion od pre dve godine - Rusija, gostuje u Argentini, takođe napolju na šljakastoj podlozi. Ruse predvodi svetski broj šest Nikolaj Davidenko, ali selektor Tarpiščev nije mogao da računa na Mihaila Južnjeg i Marata Safina, tako da će se Davidenku pridružiti Igor Andreev, Dimitri Tursunov i debitant Igor Kunjicin. Argentince, koji pokušavaju da se vrate u finale prvi put posle 1981. godine, predvodi sedmi teniser sveta David Nalbandijan, a tu si još i mladi Huan Martin Del Potro, te veterani Giljermo Kanjas i Agustin Kaljeri.

Pobednici polufinalnih mečeva će se u novembru sastati u finalu. SAD imaju 32 titule šampiona Dejvis kupa, a prošpe godine pobedile su Rusije 4-1.

XS
SM
MD
LG