Linkovi

Novak Đoković zaustavljen u polufinalu olimpijskog turnira u Pekingu


Novak Đoković je zaustavljen u polufinalu olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je poražen od Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 6:4, 1:6, 6:4. Posle sjajnog meča koji je trajao skoro dva i po sata, najbolji srpski teniser je na tragičan način poražen od Španca, koji će od ponedeljka biti svetski reket broj jedan. Nadal je dominirao u prvom setu, Novak mu se još ubedljivije revanširao u drugom, a zatim se vodila potpuno izjednačena borba u odlučujućem setu. Nije bilo prilika za brejk sve do poslednjeg gema, kada je servirao srspki as. Đoković je napravio nekoliko grešaka, ali i spasio prvu meč loptu, a zatim kardinalno pogrešio i ispucao jedan naizgled lak smeč u aut, što je ujedno bio i kraj snova o zlatnoj medalji. Novak je u suzama napustio teren, ali će morati što pre da se oporavi i u subotu pokuša da se okiti bronzanim odličjem. U meču za treće mesto protivnik će mu biti Džejms Blejk, dok će Nadal za zlatnu medalju igrati protiv Fernanda Gonzalesa.

Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Pekingu pošto je posle velike borbe koja je trajala 140 minuta izgubila od Dinare Safine iz Rusije sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:3. Prva teniserka sveta je, osim dela prvog seta, odigrala veoma dobro, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno da se pobedi teniserka koja je trenutno verovatno u najboljoj formi. Safina je treća Ruskinja koja će igrati u polufinalu, a protivnica joj je Kineskinja Li Na, dok drugi par čine Dementijeva i Zvonarjova.

Plivajući u drugoj polufinalnoj grupi u disciplini 100m delfin, Milorad Čavić ponovo je ostvario najbolje vreme i suvereno se plasirao u finale. U prvoj grupi plivao je Majkl Felps koji je na prvom okretu bio tek šesti, ali je u poslednjih 50 metara odlično plivao i na cilj stigao prvi sa vremenom 50.97, 0.30 ispred Andrjua Loderstina iz Australije. U drugoj grupi Čavić je na okretu bio drugi, da bi i on pojačao ritam u poslednjih 50 metara i na cilj stigao sa vremenom 50.92, što je i najbolji rezultat u kvalifikacijama. Ian Kroker bio je drugi sa 51.27, odnosno 0.35 sekundi zaostatka. Finalna trka na 100 m delfin pliva se u subotu.

XS
SM
MD
LG