Linkovi

Državni ministar za Evropu Ginter Glozer putuje na Kosovo


Državni ministar za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke Ginter Glozer posetiće početkom naredne sedmice Kosovo.

Savezno ministarstvo inostranih poslova u Berlinu je danas saopštilo da će "Glozer u ponedeljak i utorak voditi političke razgovore i posetiti kontingent KFOR-a na Kosovu".

Glozerovi sagovornici na Kosovu biće predsednik Fatmir Sejdiju, premijer Hašim Tači i ministar inostranih poslova Skender Hiseni.

U saopštenju se navodi da su predvidjeni i "razgovori sa medjunarodnim civilnim predstavnikom i izaslanikom Evropske unije Piterom Fejtom, šefom pravne misije EULEX Ivom de Kermabonom, kao i sa predsatvnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Lambertom Zanijerom".

Nemački državni ministar koji će u Prizrenu posetiti i nemačke pripadnike KFOR-a, saopštio je da Nemačka želi "mir i stabilnost u Evropi" i da "u tom smislu nemački i drugi vojnici KFOR-a daju neprocenjiv doprinos".

"Sa misijom EULEX Evropa preuzima veću odgovornost na sopstvenom kontinentu i podržava izgradnju policije i pravosudnog sistema na Kosovu", naveo je Glozer.

XS
SM
MD
LG