Linkovi

Rolan Garos: Đoković se namučio - Ivanović uspešno započela takmičenje


Novak Đoković je nešto teže nego što se očekivalo izborio plasman u drugo kolo Rolan Garosa pobedivši Nemca Denisa Gremelmajra sa 3:1 u setovima. Nešto teže nego prošle godine Ana Ivanović preskočila je prvu prepreku na Rolan Garosu, pošto je savladala Sofiju Arvidson sa 6:2, 7:5 posle nešto više od sat i po igre.

Novak Đoković dobro se namučio na startu Rolan Garosa protiv Nemca Denisa Gremelmajra, ali je na kraju slavio sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:5, 6:2 posle dva i po sata igre.

Nemački teniser sigurno se nije obradovao kada je video žreb turnira u Parizu, ali je rešio da se u duelu protiv jednog od najboljih igrača današnjice pokaže u najboljem svetlu.

Rasterećena igra, bez imperativa pobede, omogućila mu je da pruži veoma dobru partiju. Tek posle dva sata igre treći reket sveta preuzeo je potpunu kontrolu igre na terenu. On je poveo sa 2:1, a zatim zahvaljujući jakim i preciznim udarcima uspeo je da nametne svoj ritam i osvoji četiri vezana gema. Nole, koji je u Parizu treći favorit za osvajanje titule, u drugom kolu igraće protiv Španca Migela Anhela Lopeza, koji je savladao Kanađanina Frenka Dančevića (7:6, 3:6, 7:5, 7:6). Dvadesetšestogodišnji Španac, trenutno zauzima 264. poziciju na ATP listi.

Ana Ivanović uspešno je započela takmičenje na ovogodišnjem Rolanu Garosu. Srpska teniserka, koja spada u najuži krug favorita za titulu u Parizu, savladala je u prvom kolu Šveđanku Sofiju Arvidson sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5, posle 95 minuta igre.

Ana je u meč ušla sa mnogo samopouzdanja i od starta je dominirala. Odlično odrađene pripreme za najpoznatiji turnir na šljaci bile su odmah vidljive. Ivanovićeva, koja je u Parizu postavljena za drugog nosioca, veoma dobro se kretala, izlazila je na mrežu, slala skraćene lopte i otežala posao protivnici, koja je tipičan igrač sa osnovne linije.

Zanimljivo je da se Ana i prošle godine na startu Rolan Garosa sastala upravo sa Šveđankom i tada slavila rezultatom 6:2, 6:0. One su pre toga, 2003. godine, odigrale duel na turniru u Luksemburgu, koji je dobila Arvidson sa 6:1, 6:1.

Ivanovićeva, koja je prošle godine poražena u finalu Rolan Garosa od Žastin Enan, u narednoj rundi igraće protiv Čehinje Lusi Šafarove, koja je u prvom kolu lako nadigrala Nemicu Sandru Klosel sa 6:1, 6:1.

Ana je sa Šafarovom, koja na WTA listi zauzima 41. mesto, odigrala do sada samo jedan duel i odnela pobedu. Čehinja je savladana prošle godine na turniru u Los Anđelesu rezultatom 6:2, 6:2.

XS
SM
MD
LG