Linkovi

Šarapova predala, Janković u finalu Rima, Nadalu finalu u Hamburgu


Publika u Rimu baš nema sreće, ali Jelena Janković svakako se neće buniti što je do plasmana u finale turnira u Rimu stigla - bez borbe! Novak Đoković nije uspeo da smeni Rafaela Nadala.

Marija Šarapova, koja će u ponedeljak preuzeti prvo mesto na WTA listi, u subotu se povukla sa takmičenja, kao razlog navodeći povredu lista leve noge. Ona je navela da je bol osetila tokom zagrevanja za polufinalni meč.

Ruska teniserka je prethodne večeri provela na terenu dva sata i 44 minuta, da bi u četvrtfinalu pobedila Švajcarkinju Pati Šnider rezultatom 6:7, 7:5, 6:2.

Jankovićeva je u Rimu imenovana za četvrtog nosioca i u nedeljnom finalu će braniti titulu iz 2007. godine. Protivnica će joj biti Francuskinja Aliz Korne, koja je u drugom polufinalnom meču savladala Ruskinju Anu Čekvetadze sa 2:1 u setovima (3:6, 6:4, 6:3).

Jelena i francuska tinejdžerka do sada su igrale samo jednom, prošle godine u šesnaestini finala US Opena, i pobedila je srpska teniserka 4:6, 6:2, 6:3.

Jelena je ove godine učestvovala na deset turnira. Na svakom je dogurala najmanje do četvrtfinala, ali još uvek nije osvojila nijedan trofej. Jedino finale odigrala je u Majamiju i bila poražena od Serene Vilijams (1:6, 7:5, 3:6).

Novak Đoković nije uspeo da smeni Rafaela Nadala na drugom mestu ATP liste. U polufinalu Mastersa u Hamburgu, svet je video meč kakav se viđa jednom u nekoliko godina.

Na kraju je, posle više od tri sata najskupljeg tenisa na svetu, pobedio Španac - 2:1 (7:5, 2:6, 6:2). Nadal je na taj način uspeo da odbrani drugo mesto na ATP listi. Za sada...

U duelu koji je direktno odlučivao o tome, hoće li Nadal u ponedeljak upisati i 148. nedelju na drugom mestu, bilo je toliko neverovatnih poena, preokreta, nadmudrivanja, drame, da je nemoguće sve smestiti u jedan izveštaj sa teniskog meča.

Kakav su meč odigrali Đoković i Nadal najbolje opisuje osmi, odlučujući gem trećeg seta, u kojem je Španac servirao pri vođstvu od 5:2. U finale se plasirao tek na petu iskorišćenu meč loptu, odnosno kada je Đokovićev drop šot u ključnom trenutku završio u mreži.

Tri puta pre toga, Srbin je skaćivao udarac na meč loptu Nadala i dobijao poene. U tom istom triler-gemu, Đoković je propustio pet brejk lopti !?

XS
SM
MD
LG