Linkovi

Peđa Stojaković i Kris Pol za 2-0 protiv zvaničnih šampiona


Zvanični šampion NBA lige nalazi se u situaciji u kojoj se nije nalazio poslednjih sedam godina. Posle prve dve utakmice polufinala Zapada, Sparsi se u San Antonio vraćaju sa zaostatkom od 2-0 u odnosu na Hornetse, i moraće da ostvare dve pobede na svom terenu ukoliko ne žele da se nađu na korak od eliminacije.

Gotovo identično kao i u prvom meču, Nju Orleans je zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini "slomio" otpor zvaničnih šampiona i ostvario novu ubedljivu pobedu - 102:84. Ovog puta San Antonio je zaustavio Dejvida Vesta, koji je u prvom susretu ubacio plej-of rekord karijere - 30 poena, ali su Kris Pol i Peđa Stojaković bili nerešiv problem za odbranu najboljeg defanzivnog tima lige. Pol je postigao 30 poena, uz 12 asistencija, dok je Stojaković nastavio svoju neverovatnu seriju izvan linije za tri poena.

Srpski internacionalac postigao je pet trojki iz sedam pokušaja, ukupno 8-13 iz igre i završio sa 25 poena i 6 skokova za 40 minuta. Tokom sedam utakmica u doigravanju, Stojaković je pogodio 24 od ukupno 39 pokušaja iz daljine, što je impresivnih 61,5 odsto. U dva meča protiv Sparsa, ima prosek od 23,5 poena i 5 skokova, uz šut iz igre 61 odsto i bez promašaja sa penala.

Kod poraženih, sinoć je najbolji bio Tim Dankan sa 18 poena i 8 skokova, ali su zakazali Manu Đinobili i Toni Parker, sa 13 odnosno 11. Poslednji put kada su Sparsi u plej-of seriji gubili sa 2-0, u finalu Zapada 2001, Lejkersi su ih počistili sa 4-0. Treći meč ove serije igra se u četvrtak uveče u San Antoniju.

Druga utakmica serije izemđu Detroita i Orlanda pamtiće se nažalost po spornoj situaciji s kraja treće četvrtine, kada se sat za merenje vremena ukočio, a sudije - bez prava na pregledanje usporenog snimka – odlučile da je Čonsi Bilaps trojku postigao na vreme, što je snimak TV mreže TNT kasnije demantovao. Pistonsi su tu dobili tri poena, a na kraju trijumfovali sa sedam razlike – 100:93, za 2-0 u seriji, koja se sada seli na Floridu.

XS
SM
MD
LG