Linkovi

Kobi i Lebron opravdali očekivanja, 11. uzastopna pobeda Portlanda


Božić je po tradiciji bio radni dan za nekoliko NBA timova, a iako su u centru pažnje bili Kobi Brajant i Lebron Džejms, veče je proteklo u znaku najmlađeg tima lige – Portland Trejlblejzersa, koji su ostvarili 11. uzastopnu pobedu.

Nijedna ekipa ove sezone nije sastavila tako dugačak trijumfalni niz kao izabranici Nejta Mekmilana, koji pritom igraju bez prvog pika sa poslednjeg drafta, povređenog Grega Odena. I protiv Sijetla sinoć, nije bilo upečatljive zvezde, ali je tim pružio impresivnu partiju i sa 89:79 ostvario 16. pobedu u sezoni, što je - uz 12 poraza, trenutno dovoljno za deobu sedmog mesta na Zapadu. Najefikasniji u trijumfu Blejzersa bili su zvanični ruki godine Brendon Roj i Džeret Džek sa po 17 poena, dok je Sonikse predvodio drugi pik sa poslednjeg drafta Kevin Durant sa 23 pogotka.

Dan su otvorili Klivlend i Majami u "Kviken Louns Areni" u Ohaju, a Lebron Džejms je, uz pomoć nekolicine saigrača dobio duel sa Dvejnom Vejdom96:82. Džejms je ubacio 25 poena, uz 12 asistencija, dok je Vejd završio sa 22 koša i 8 asistencija, ali nije poentirao iz igre u drugom poluvremenu sve do četiri minuta pre kraja, kada su domaći već imali 12 poena viška. Dru Guden je završio sa 18, Deni Gibson sa 16, Anderson Varežao sa 15, a Zidrunas Ilgauskas sa 13 poena. Saša Pavlović bio je u startnoj postavi, ali se ispromašivao, pogodivši samo jedan od osam šuteva iz igre i završio sa 5 poena i 3 skoka za 28 minuta.

A posle pet uzastopnih poraza na Božić, Kobi Brajant se pobrinuo da Lejkersi prekinu crnu seriju protiv Finiksa u svom "Stejpls Centru" - 122:115. Brajant je 26 od svojih 38 poena postigao u drugom poluvremenu, ali mu je sjajno asistirao 20-godišnji centar Endrju Bajnam, koji je odigrao najbolju partiju karijere i potpuno nadigrao Amarija Stodemajera. Bajnam je za 42 minuta ubacio 28 poena, uz fenomenalan šut iz igre 11-13, imao 12 skokova, 4 asistencije i 2 blokade. Stodemajer je bio jedan od šestorice gostujućih košarkaša sa dvocifrenim učinkom, postigao 19 poena, ali uz samo 6 skokova, dok je najefikasniji bio Stiv Neš sa 24, i 14 asistencija. Kod Lejkersa, uz Brajanta i Bajnama, istakli su se ostala trojica startera: Derek Fišer sa 19 poena, Lamar Odom sa 15 i 14 skokova i Trevor Ariza sa 14 pogodaka. Vladimir Radmanović odigrao je 10 minuta, nije se "upisao", ali je imao 3 skoka u odbrani.

XS
SM
MD
LG