Linkovi

Boston ponizio Nikse, Vujačić odmenio Kobija u pobedi nad Denverom


Četvrtkom se tradicionalno igraju sveta tri utakmice NBA sezone, od kojih dve prenosi nacionalna televizija, u ovom slučaju TV mreža TNT. Njujork Niksi doživeli su veliku blamažu upravo na nacionalnoj televiziji, pošto su u duelu sa Bostonom poraženi sa 45 poena razlike – 104:59.

Košarkaši Njujorka u Boston su stigli ohrabreni sa dve uzastopne pobede, a kući se vraćaju osramoćeni trećim najtežim porazom u klupskoj istoriji i srećni da nisu srušili negativni rekord kluba po broju postignutih poena na jednoj utakmici, samo zahvaljujući trojci Nejta Robinsona sa preko 11 metara u poslednjoj sekundi meča. Niksi su bili očajni od starta, pogodili samo 30 odsto šuteva iz igre u prvom poluvremenu i nisu uspeli da nateraju Seltikse da i jednom izgube loptu. Njihov trener Ajzea Tomas rekao je posle utakmice da je to bilo najsebičnije poluvreme koje je ikad video u životu. U međuvremenu, domaći su bili standardno odlični, Pol Pirs i Rej Alen su ubacili po 21 poen, Kevin Garnet se dosta odmarao i završio sa 8, uz 11 skokova, ali za svega 22 minuta, a priliku da se istaknu dobili su rezervisti. Edi Haus je postigao 15, Glen Dejvis 13 poena.

Svega nekoliko sati pošto je Fil Džekson pristao na produžetak ugovora i obavezao se da u klubu ostane do leta 2010, Lejkersi su proslavili više nego ubedljivom pobedom nad Denverom – 127:99. Trofejni stručnjak za dve dodatne godine u klubu dobiće ukupno 24 miliona dolara, što ga i dalje čini najplaćenijim trenerom u istoriji NBA lige. Sama utakmica bila je relativno otvorena sve do poslednje četvrtine. Lejkersi u poslednji period ušli sa 7 poena viška i prvom zvezdom tima na klupi, a Kobi Brajant je potpuno neočekivano do kraja tamo i ostao. Džej Ar Smit je trojkom na startu poslednjeg kvotera smanjio na 81:77, posle čega je usledila serija domaćih 25:8 i pobednik je odlučen. U odsustvu Brajanta, koji je završio sa 24 poena, 7 asistencija i 6 skokova za 29 minuta igre, dominirao je slovenački internacionalac Saša Vujačić sa rekordom karijere - 22 poena, od čega je 19 ubacio u poslednjoj četvrtini. Vladimi Radmanović je kao starter postigao 6 poena (3-3, 0-4, -), uz isto toliko asistencija za 22 minuta. Najefikasniji kod poraženih bio je Karmelo Entoni sa 23 poena, ali je isključen polovinom poslednjeg perioda zbog namernog faula nad Vujačićem.

Posle prilično lošeg starta sezone, Golden Stejt Voriorsi pokazuju da prošlogodišnje partije u plej-ofu nisu bile slučajnost. Za petu uzastopnu pobedu – 113:94 protiv Hjuston Rokitsa, najzaslužniji su bili Beron Dejvis sa 27 i Stiven Džekson sa 20 poena.

XS
SM
MD
LG