Linkovi

Veče Lebrona Džejmsa, Stojaković i Radmanović dobri u porazima


Pred večerašnju pauzu u NBA šampionatu, zbog proslave Dana zahvalnosti, sinoć je odigrano čak 12 utakmica najjače košarkaške lige na svetu. Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore nastupili su Peđa Stojaković, Vlada Radmanović, Marko Jarić, Saša Pavlović i Nenad Krstić, koji je doduše, u pobedi Nju Džersi Netsa u Portlandu – 106:101, igrao samo tri minuta - bez učinka.

Ni Saša Pavlović se nije istakao – ubacio je svega 5 poena (1-3, 0-1, 3-4) za 18 minuta kao starter, a njegovi Kavsi su trijumfovali u Mineapolisu - 97:86, pre svega zahvaljujući sjajnom Lebronu Džejmsu, koji je postigao 45 poena. S druge strane, Marko Jarić je bio u prvoj petorci domaćih i za 25 minuta imao učinak: 9 poena (4-9, 0-1. 1-1), po 3 skoka i asistencije.

Kris Pol se vratio u sastav Hornetsa, posle dve utakmice pauze zbog povrede članka, a Indijana je bila bez povređenog Džermejna O'Nila, ali su Pejsersi potpuno dominirali u drugom poluvremenu i zasluženo trijumfovali u Nju Orleansu – 105:93. Peđa Stojaković je 15 od svojih 17 poena (3-7, 3-8, 2-2, 4 skoka za 36 minuta) postigao u prvom poluvremenu u kome su domaći uglavnom vodili, ali im je šut iz igre zakazao u nastavku. Deni Grejndžer je bio najefikasniji kod gostiju sa 23 poena, Troj Marfi je ubacio 22, a Majk Danlivi i Džamal Tinzli po 18, s tim da je Tinzli imao i 13 asistencija.

U Milvokiju, međusobni duel dvojice američkih reprezentativaca Kobija Brajanta i Majkla Reda bio je prilično izjednačen – Brajant je postigao 27, Red poen manje, ali su Baksi delom i zahvaljujući dobroj obrani Reda u poslednjoj četvrtini zaustavili najboljeg strelca NBA lige i ostvarili četvrtu pobedu zaredom – 110:103. Vladimir Radmanović ponovo je bio starter i za 27 minuta postigao 13 poena (1-1, 2-5, 5-6), uz po 2 skoka i asistencije.

Samo tri ekipe u ligi imaju trenutno duži pobednički niz od Baksa, i sve tri su sinoć ostvarile nove trijufme. Dalas je slavio u Hjustonu – 100:94 i došao do pete pobede zaredom, Finiks je na svom terenu savladao Sakramento - 127:111, što je sedmi uzastopni trijumf Sansa, dok su ovdašnji Vašington Vizardsi, posle produžetka u Šarlotu, došli do šeste pobede u nizu – 114:111.

Bila je to treća pobeda Vizardsa bez prve zvezde tima Gilberta Arinasa i po svemu sudeći bolje bi im bilo da se naviknu na igranje bez njega, jer je tokom jučerašnjeg dana Arinasu ponovo operisano levo koleno, i na njemu izvršena dva različita zahvata. Isto koleno Arinas je povredio pred kraj ligaškog dela prošle sezone i oporavak je trajao čitavo leto, a sada se očekuje da ga u sastavu Vašingtona neće biti bar tri meseca.

XS
SM
MD
LG