Linkovi

WTA Madrid: Srpkinja Ana Ivanović u polufinalu sa Žistin Enan


Ana Ivanović u polufinalu Mastersa u Madridu igraće protiv Belgijanke Žistin Enan. Duel sa zvanično najboljom teniserkom sveta Ivanović je "zaslužila" porazom 2:0, po setovima 6:1, 6:2 od Ruskinje Marije Šarapove u poslednjoj trećoj rundi Crvene grupe.

Šarapova, trećom pobedom u isto toliko mečeva, osvojila je prvo mesto u grupi i u polufinalu će odmeriti snage sa drugoplasiranom u Žutoj grupi zemljakinjom Anom Čakvetadze.

Srpska teniserka protiv Šarapove jednostavno nije mogla da se prepozna. Bila je to predstava daleko od nivoa i "fajterskog" stila na koji nas je navikla. Ruskinja jeste odigrala zaista fenomenalno, medjutim, veći deo krivice za ubedljiv poraz ide Ani na dušu.

Servis, jedno od njenih najjačih oružja skoro da je potpuno zakazao, tek 60 odsto početnih udaraca pronalazio je put do servis polja Šarapove, a kada se na to doda i veliki broj neiznudjenih grešaka, koje su pre svega bile posledica lošeg kretanja, onda je potpuno razumljivo zašto je srpska teniserka glatko tek za 70 minuta počišćena sa terena.

Ruskinja je vezala prva četiri gema. Ana je samo na kratko prekinula tu seriju, smanjivši na 4:1, pošto su usledila još dva gema Šarapove i nakon 32 minuta prvi set je bio okončan. U drugom setu Ruskinja je nastavila u istom ritmu, dve brejk lopte su joj bile sasvim dovoljne za dva brejka i na kraju ubedljvih 6:2.

Ana Ivanović i Žistin Enan do sada su se dva puta sastajale i oba puta u dva seta slavila je Belgijanka. Prvi put 2005. godine u polufinalu turnira u Varšavi bilo je 6:4, 7:5, a ove godine u finalu Rolan Garosa ubedljvih 6:1, 6:2.

XS
SM
MD
LG