Linkovi

Boston Red Soksi novim oktobarskim preokretom ušli u World Series


Nedelja je u Americi obično fudbalski dan, ali je jučerašnje sedmo kolo NFL šampionata proteklo u senci večernjeg odlučujućeg duela između bejzbol timova Boston Red Soksa i Klivlend Indijansa u finalu Američke lige.

Domaći Red Soksi bili su na pragu eliminacije, kada su gubili sa 3-1 u seriji, ali su sinoć na svom legendarnom "Fenvej Parku" uspeli da kompletiraju još jedan veliki oktobarski preokret i ubedljivom pobedom - 11:2, izbore plasman u World Series. Pre tri godine, Red Soksi su u finalu Američke lige gubili sa 3-0 protiv Njujork Jenkija i sa četiri vezane pobede otišli u World Series, gde su sa 4-0 pobedili Sent Luis Kardinalse i osvojili prvu titulu od 1918. čime je srušena takozvana "kletva Bambina". Rival Red Soksa u borbi za njihovu šestu titulu šampiona američko-kanadskog prvenstva u bejzbolu biće ekipa Kolorado Rokisa, koja je do World Series-a stigla sa sedam uzastopnih pobeda i imaće rekordnih osam dana odmora pre nego što, u sredu uveče u Bostonu, počne finalna serija.

Šest TD pasova Toma Brejdija

U NFL-u, još jedan vikend protekao je u znaku Nju Ingland pejtriotsa i njihoveog fantastičnog kvoterbeka Toma Brejdija, koji iz nedelje u nedelju ruši rekorde i potvrđuje da je u izuzetnoj formi. Brejdi je u Majamiju, protiv jednog od svega dva tima bez pobede u prvih sedam nedelja sezone, kompletirao 21 od 25 pasova, osvojio 354 jarde i imao 6 "tač-dauna" - lični i klupski rekord. Pejtriotsi su trijumfovali 49:28 i prvi put u 48 godina dugoj istoriji kluba imaju skor 7-0 na startu šampionata.

Brejdi vodi u svim statističkim kategorijama za kvoterbekove, a najimpresivnije izgleda njegova prednost u dodavanjima za TD, ukupno 27, čak 11 više od prvog pratioca Tonija Romoa iz Dalasa. Ovim tempom Brejdi bi do kraja sezone mogao da ostvari preko 60 TD pasova, a rekord NFL-a drži Pejton Mening, koji je pre tri godine na 16 utakmica imao 49. Njegovi Koltsi, uz Pejtriotse jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku prvenstva, večeras igraju poslednji meč 7. kola u Džeksonvilu protiv Džeguarsa.

XS
SM
MD
LG