Linkovi

Đoković protiv Nalbandijana u polufinalu Masters turnira u Madridu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Madridu, koji se igra za nagradni fond od preko dva miliona evra. Treći reket sveta u četvrtfinalu je pobedio Hrvata Marija Ančića sa 2:0, po setovima 7:6(2) i 6:2 za sat i 45 minuta igre.

U njihovom trećem međusobnom duelu, odlučivale su nijanse, a Đoković je bio bolji kada se meč lomio. Spasao je tri brejk lopte u prvom gemu meča, a pošto su obojica sigurno čuvala svoj servis do kraja seta, vrlo lako dobio taj-brejk. I u drugom setu, Beograđanin je u svom prvom servis gemu morao da spasava tri brejk lopte, posle čega je napravio dva vezana brejka i lako priveo meč kraju.

Ovom pobedom Đoković je obezbedio nagradu od 85 hiljada evra i 225 poena za ATP listu, a priliku da uveća i novčani i bodovni saldo imaće sutra protiv Davida Nalbandijana. Argentinac je priredio veliko iznenađenje eliminacijom 2. nosioca, Španca Rafaela Nadala i pre svaga načinom na koji je to uradio. U prvom međusobnom duelu, koji je trajao tek nešto više od 70 minuta, nekadašnji finalista Vimbldona (2002. poražen od Hjuita) prepustio je Nadalu svega tri gema - 6:1 i 6:2, brejknuvši ga pet puta iz osam prilika. Španac s druge strane nije imao nijednu priliku da oduzme servis protivniku. Đoković i Nalbandijan igrali su samo jednom, pre dva meseca u Montrealu, kada je Srbin na putu do titule bio prilično ubedljiv - 6:2 i 6:3 za 70 minuta igre.

U drugom polufinalu najbolji teniser sveta Rože Federer, koji je sa 7:6 (4) i 6:4 eliminisao Španca Felisijana Lopesa, čeka pobednika duela između Čileanca Fernanda Gonsalesa i Nemca Nikolasa Kifera. Šampion pretposlednjeg Masters turnira ove sezone zaradiće 340 hiljada evra i 500 poena za ATP rang-listu.

XS
SM
MD
LG