Linkovi

Srpski teniser Novak Đoković pobednik turnira u Beču


Srpski teniser Novak Đokovich osvojio je danas turnir u Beču pobedom nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom. U finalu Otvorenog prvenstva Austrije, Đoković je savladao Vavrinku 2:0, po setovima 6-4, 6-0.

Nakon što mu je uručen trofej Djoković je maksimalno ispoštovao bečku publiku, medju kojom je bilo i mnogo Srba, obrativši joj se na nemačkom jeziku.

"Zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji turnira. Takodje čestitam Stanislasu, jer je imao odličnu nedelju u Beču. Ipak, ja sam bio bolji u finalu. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine na istom turniru", izjavio je treći teniser sveta, kome je za uspeh u Beču pripao ček od 133.250 evra, uz 250 ATP bodova.

Poraženi finalista Sanislas Vavrinka kratko je prokomentarisao da je titulu osvojio bolji igrač.

"Novak je odigrao sjajno u finalu i zasluženo je osvojio trofej, čestitam mu", dodao je Švajcarac, čiji se bankovni konto uvećao za 66.500 evra.

Đokovich, koji je trenutno treći teniser sveta, ovom pobedom je osvojio petu titulu ove sezone, a ukupno sedmu u karijeri. Srpski teniser je ove godine osvajao titule i u Adelejdu, Majamiju, Estorilu i Montrealu. Na turniru u Indijan Velsu izgubio je od Rafaela Nadala i na US openu od Rodžera Federera. Turnir u Beču igran je za nagradni fond od 642.750 evra.

Dementijeva konačno osvojila Kup Kremlja

Ruska teniserka Jelena Dementijeva trijumfovala je na Kupu Kremlja, koji je u Moskvi igran za nagradni fond od 1,34 miliona dolara, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Serenu Vilijams 2:1, po setovima 6:1, 6:1. Do osme turnirske pobede u karijeri Dementijeva je došla posle neočekivanog preokreta. Kada je Vilijams uspela da dobije prvi set, izgledalo je da će Ruskinja i u trećem finalu Kupa Kremlja ostati bez trofeja. Prethodno je gubila odlučujuće mečeve 2001. i 2004. godine. Dementijeva je za prvu pobedu u karijeri protiv Serene Vilijams zahvalila publici.

"Da nije bilo te predivne publike, posle gubitka prvog seta ništa ne bih uradila. Zaista su me nosili i da nisam pobedila Serenu u ovakvom ambijentu, nikada to ne bih uradila", rekla je Dementijeva.

XS
SM
MD
LG