Linkovi

Tipsarević u polufinalu Kupa Kremlja posle pobede nad Stepanekom


Srpski teniser Janko Tipsarević ostvario je veliki uspeh na ATP turniru u Moskvi, pošto se pobedom nad Čehom Radekom Stepanekom plasirao u prvo ATP polufinale u karijeri.

Tipsarević je posle dva sata i devet minuta igre savladao 35. tenisera sveta rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:3, tako da će u ponedeljak svakako napredovati na ATP rang-listi, jer je nadmašio prošlogodišnji uspeh na istom turniru (izgubio u četvrtfinalu od Marata Safina). Tipsarevićev sledeći protivnik biće najbolji ruski teniser i prvi nosilac na Kupu Kremlja, Nikolaj Davidenko, koji je u dva seta eliminisao zemljaka Igora Andrejeva7:5 i 7:5. U drugom polufinalu sastaće se 4. nosilac Francuz Pol-Anri Metje i Nemac Mihael Berer. Pobedniku turnira pripašće ček na 142 hiljade dolara i 250 bodova za ATP rang-listu.

A na ATP turniru u Beču, koji se igra za nagradni fond od 643 hiljade evra, prvi favorit Novak Đoković namučio se protiv Čileanca Huana Injasija Ćele, ali je posle skoro tri sata igre ipak uspeo da se plasira u polufinale. Bilo je 6:3, 5:7 i 7:6 (2) za 20-godišnjeg Beograđanina, koji je imao brejk viška u drugom setu, a u trećem morao da spasava dve vezane meč lopte na svoj servis pri rezultatu 5:4 za rivala. Đokovića u narednoj rundi čeka Italijan Andrea Sepi, koji je pobedio dvostrukog šampiona i branioca titule Hrvata Ivana Ljubičića6:3 i 6:3. U drugom polufinalu sastaju se Švajcarac Vavrinka i pobednik duela između Španca Huana Karlosa Ferera i 2. nosioca Čileanca Fernanda Gonzalesa. Pobednik turnira dobiće 250 bodova za ATP rang-listu i ček na 133 hiljade evra.

XS
SM
MD
LG