Linkovi

Najbolji srpski teniser Novak Djoković medju osam odabranih u Beču


Najbolji srpski teniser i prvi nosilac Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču koji se igra za nagradni fond od 643.000 evra. On je u meču drugog kola bez većih problema pobedio 126. igrača sveta, Čeha Tomasa Ziba sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Djoković je, kao što i dolikuje prvom nosiocu i jednom od najboljih svetskih tenisera, brejkom otvorio set, medjutim, Zib je uzvratio istom merom već u narednom gemu. Ipak, to nije omelo Djokovića koji je ponovo oduzeo servis za vodjstvo od 3:2, a zatim je do kraja seta čuvao gemove na svoj servis, što mu je bilo sasvim dovoljno za trijumf od 6:4.

Slično je bilo i u drugom setu, kada je srpski teniser opet pokazao da je samo pitanje njegove inspiracije kada će da "slomi" protivnika. To se dogodilo u petom gemu, kada je poveo sa 3:2, a zatim kao i u prvom delu meča, lako izlazio na kraj sa protivnikom na svoj servis i overio plasman medju najboljih osam igrača u Beču. Djoković će u četvrtfinalu igrati protiv sedmog nosioca Argentinca Huana Ignasija Čele.

XS
SM
MD
LG