Linkovi

Pejtriotsi i Koltsi i dalje bez greške, Bret Farv i Pekersi doživeli prvi poraz


Posle 13 mečeva 5. kola NFL šampionata, broj neporaženih timova se smanjio za jedan, pošto su do sada najprijatnije iznenađenje sezone Grin Bej Pekersi na svom terenu poraženi od prošlogodišnjih finalista Čikago Bersa – 27:20.

Kvoterbek domaćih Bret Farv, koji je u poslednje dve nedelje bio u centru pažnje zbog izjednačavanja i rušenja rekorda po broju TD pasova u karijeri, ovog puta je izjednačio rekord po broju pasova presečenih od strane protivnika. Trideset-osmogodišnji veteran imao je dva intersepšna u drugom poluvremenu za ukupno 277 u karijeri, koliko ima i rekorder Džordž Blenda. Odlučujuće poene za goste osvojio je Dezmond Klark, kada je uhvatio pas Brajana Grisija od 34 jarde. U drugom meču kao starter umesto Reksa Grosmana, Grisi je imao dva TD pasa, jedan intersepšn i osvojio 214 jardi.

I dok Dalas Kaubojsi, jedini preostali tim bez poraza u NFC-ju svoj meč petog kola igraju večeras u Bafalu, dve najbolje ekipe AFC-a, Nju Inglend i Indijanapolis zabeležili su pete uzastopne pobede. Kvoterbek Pejtriotsa Tom Brejdi ponovo je bacio za tri "tač-dauna" i tako postao tek drugi igrač u istoriji koji je na svakom od prvih pet mečeva u sezoni ostvario bar tri, a domaći Nju Inglend lako je savladao Braunse – 34:17. Brejdi nije bio efikasan kao u prethodna četiri meča, ali je opet osvojio 265 jardi i i dalje ubedljivo vodi u tri kategorije – 16 TD-a, 75 odsto kompletiranih pasova i kvoterbek rejting 129.

Branioci titule Koltsi bez problema su izašli na kraj sa Bakanirsima, iako u sastavu nisu imali petoricu povređenih startera, uključujući i Marvina Herisona i Džozefa Adaija. MVP poslednjeg Superboula Pejton Mening učinio je da sve izgleda lako, osvojio 253 jarde uz dva TD-a, dok je Kenton Kit debitovao u startnoj postavi sa osvojenom 121 jardomi 2 TD-a za konačnih - 33:14.

Izvanrednu partiju pružio je i kvoterbek ovdašnjih Redskinsa, koji su prošlonedeljnu pauzu odlično iskoristili da se oporave od neugodnog poraza u duelu sa Džajantsima i deklasiraju Detroit Lajonse – 34:3. Džejson Kembel, komeje ovo bila tek 11 utakmica kao starter, bio je vrlo efikasan, kompletirao 23 od 29 pasova, za 248 jardi i dva TD-a, koliko je imao i veteran Majk Selers – jedan iz prodora, a drugi posle Kembelovog pasa od osam jardi.

Posle pet kola tri tima su i dalje bez pobede – Majami, Nju Orleans i Sent Luis.

XS
SM
MD
LG