Linkovi

Bret Farv prestigao Dena Marina, Pekersi, Kaubojsi i Koltsi bez poraza


Drugi vikend zaredom, u centru pažnje NFL šampionata bio je kvoterbek Grin Bej Pekersa, Bret Farv, koji je sedam dana pošto je izjednačio rekord Dena Marina po broju TD pasova, prestigao legendarnog kvoterbeka Majami Dolfinsa i doveo svoj tim do četvrtog uzastopnog trijumfa na startu sezone.

Iako mu je za rekord bio dovoljan jedan, trideset-osmogodišnji veteran imao je dva TD dodavanja, uz osvojene 344 jarde i bez ijedne greške, tako da i dalje nije preuzeo negativni rekord po broju "intersepšna", za koji mu nedostaju još tri pogrešna pasa. Prvi TD ostvario je već u prvoj četvrtini kada je pronašao Grega Dženingsa, a drugi šest minuta pre kraja za veliku prednost od 23:9, koju su domaći Minesota Vajkingsi uspeli samo da ublaže, na kraju je ipak bilo 23:16 za Pekerse, koji uz Dalas čine jedini neporaženi tandem u NFC-ju.

Kaubojse je slično kao i Pekerse sjajno vodio kvoterbek – Toni Romo, koji je u Sent Luisu, protiv jednog od svega tri tima bez pobede ostvario četiri tač-dauna – 3 dodavanjem i jedan trčanjem. Romo jeste imao jedan "intersepšn", ali je osvojio 339 jardi dodavanjem i još 24 trčanjem, a Kaubojsi su deklasirali domaće Remse – 35:7. Pobednički niz nastavili su šampioni Koltsi, trijumfom nad Denver Bronkosima – 38:20 u svom Indijanapolisu, a priliku da im se pridruže na vrhu AFC-ja večeras će imati Nju Inglad Pejtriotsi, pod uslovom da pobede u Sinsinatiju.

Pored Romoa i kvoterbeka Koltsa Pejtona Meninga, koji je takođe ostvario četiri tač-dauna, najbolju individualnu partiju ovog vikenda pružio je Dante Kalpeper. Iskusni kvoterbek Rajdersa imao je pet TD-a - dva dodavanjem i tri trčanjem, u prvom startu za svoj novi klub, a motivaciju je verovatno našao u činjenici da su sa druge strane bili njegovi dojučerašnji saigrači iz Majamija. Kalpeper je prošle sezone, jedine u dresu Dolfinsa odigrao samo četiri meča, zbog komplikovane operacije kolena, a novi trener Majamija, Kem Kameron učinio je rastanak prilično neprijatnim. Ipak, posle sinoćnjeg četvrtog poraza svog tima – 35:17, odao je priznanje Kalpeperu.

XS
SM
MD
LG