Linkovi

Novak Đoković obezbedio plasman na Masters kup u Šangaju


Najbolji srpski teniser Novak Đoković obezbedio je učešće na ovogodišnjem završnom turniru sezone, Masters kupu, koji se od 11. do 18. novembra igra u Šangaju. Dvadesetogodišnjem Beograđaninu to će biti prvo učešće na prestižnom turniru, na koji su se pre njega plasirali najbolji teniser sveta Švajcarac Rože Federer i Španac Rafael Nadal.

Đoković je od početka 2007. igrao izvanredno i došao do 3. mesta i na ATP rang listi i u ATP trci. Počeo je godinu osvajanjem titule na turniru u Adelejdu, a onda osvojio još tri, uključujući dve na turnirima Masters serije u Majamiju – u martu i Montrealu – prošlog meseca. Na putu do titule na "Rodžers Kupu", Đoković je dan za danom pobedio Endija Rodika, Rafaela Nadala i Rožea Federera, čime je postao prvi teniser od Borisa Bekera 1994. u Stokholmu, koji je pobedio tri najbolja tenisera sveta na istom turniru.

"Izuzetno sam srećan jer ovo je oduvek bio jedan od mojih snova, a sada i jedan od najsrećijih trenutaka u mojoj kratkoj karijeri. Jedva čekam da budem deo turnira na kome igraju najboljih osam na svetu. Sve se desilo tako brzo, ali sam veoma uzbuđen i siguran sam da ću uživati u svakom trenutku", rekao je Đoković, koji ima skoro 250 poena više od najbližeg pratioca Endija Rodika.

Đoković ove sezone ima 56 pobeda i 13 poraza, a kasnije večeras igra svoj četvrfinalni meč na US Openu protiv Karlosa Moje. Ukoliko pobedi biće mu to treće uzastopno polufinale na Grand Slem turniru, pošto je bio među četiri najbolja na ovogodišnjem Rolan Garosu i Vimbldonu. Čeka ga međutim težak posao protiv španskog veterana, koji je nakada bio prvi reket sveta, a i pobeđivao je Đokovića u dva međusobna duela ove godine – na šljaci u Hamburgu i tvrdoj podlozi u Sinsinatiju, dve nedelje pre US Opena.

XS
SM
MD
LG