Linkovi

Srpska teniserka Jelena Janković prva izlazi na teren Ju-Es Opena


Na terenima njujorškog Flešing Medouza danas startuje poslednji grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Amerike. Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković, koja je upravo od ovog turnira prošle godine počela da grabi ka samom teniskom vrhu i koja je u ovogodišnjem izdanju US Opena postavljena za trećeg nosioca, važi za jednog od glavnih pretendenata na titulu. U prvoj rundi Jelena će se sastati sa Slovakinjom Jarmilom Gajdošovom, dok će peta nositeljka Ana Ivanović put do drugog kruga tražiti preko Japanke Aiko Nakamure. Podsetimo, ukoliko uspešno prođu naredne krugove, s obzirom na to što se nalaze u istom delu žreba međusobni susret Srpkinja moguć je već u četvrtfinalu, nakon kojeg bi pobednicu duela očekivao meč sa najboljom teniserkom sveta Žastin Enan.

Na terenima Flešing Medouza najbolje rangirani Srbin Novak Đoković, ujedno i treći nosilac, odmeriće snagu sa hrvatskim teniserom Mariom Ančićem, dok će protivnik Janku Tipsareviću u prvom kolu biti Amerikanac Rajan Sviting. Ukoliko ga savlada, Janko će već u narednom krugu imati gotovo nemoguć zadatak - da pobedi Rafela Nadala. Braniocu naslova pobednika US Opena u muškoj konkurenciji neprikosnovenom Švajcarcu Rožeu Federeru, u prvom kolu na megdan dolazi takmičar iz kvalifikacija Amerikanac Skovil Dženkins. Drugi nosilac turnira Španac Rafael Nadal sastaje se sa Alanom Džonsom, takođe državljaninom SAD. Inače, Federer gleda da i na ovom turniru obori još jedan fantastičan rekord. On će, naime, ukoliko i četvrti put uzastopno osvoji i US Open, kao i Vimbldon biti prvi u istoriji belog sporta kome je to pošlo za rukom.

Titulu u ženskoj konkurenciji brani Ruskinja Marija Šarapova, ovoga puta drugi nosilac, iza sjajne Belgijanke Enan, koja je na startu za rivalku dobila teniserku koja stiže iz kvalifikacija Nemicu Juliju Gorgs. Ruskinja će, sa druge strane, na početku turnira snagu odmeriti sa Robertom Vinči. U dublu Srbija će imati samo jednog predstavnika - Nenada Zimonjića. Turnir na Flešing Medouzu traje do devetog septembra.

Srpska teniserka Jelena Janković prva će početi takmičenje na glavnom terenu Otvorenog prvenstva SAD, pošto će u 17 sati po centralnoevropskom vremenu igrati protiv Slovakinje Jarmile Gajdosove. Posle Jankovićeve, koja je treći nosilac, na stadionu "Artur Eš" igraće prvi favorit Žistin Enen iz Belgije protiv Nemice Julije Gerges. Druga Srpkinja medju favoritima na Ju-Es Openu, Ana Ivanović igraće na terenu "Luis Armstrong". Takmičenje na njemu takodje počinje u 17 sati, a meč petog nosioca i Japanke Aiko Nakamure treći je po redosledu.

XS
SM
MD
LG