Linkovi

Srpska teniserka Ana Ivanović pobednica turnira u Los Andjelesu


Srpska teniserka Ana Ivanović pobednica je turnira u Los Andjelesu, pošto je u finalu pobedila Ruskinju Nadju Petrovu sa 2:0, po setovima 7-5, 6-4. Ivanovićeva je na turniru bila treći, a Petrova četvrti nosilac. U polufinalu, Ana Ivanović je bila bolja od Jelene Janković, a Marija Šarapova je Petrovoj predala meč zbog povrede.

Ivanovićeva je još jednom pokazala da poseduje razoran servis i forhend, i zasluženo je došla do titule u Los Anđelesu. Ana je imala 12 vinera više od Ruskinje (31:19), a uz to je imala i manje neiznuđenih grešaka.

U prvom setu viđeno je nekliko preokreta. Ana je u tom delu ključni brejk napravila u 11. gemu kada je povela sa 6:5, a u sledećem je i odservirala za 7:5 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Početkom drugog seta Ana pravi novi brejk, i ubrzo stiže do 2:0. Teniserke su u nastavku držale svoje servise, pa je Ivanovićeva u 10. gemu sjajnim servisima stigla do nove titule u karijeri.

"Bilo je neverovatno igrati pred ovakvom publikom. Nadam se da ste uživali u tenisu ove nedelje. Nadam se da ću se iduće godine vratiti ovde i ponovo pobediti u finalu", rekla je devetnaestogodišnja Ana Ivanović pošto su joj uručen pehar i nagradni ček na 95.500 američkih dolara.

Nagradni fond turnira u Los Andjelesu iznosio je 600.000 dolara. Ana Ivanović ove sezone je stigla do finala Rolan Garosa i do polufinala na Vimbldonu.

XS
SM
MD
LG