Linkovi

Ana Ivanović preko Jelene Janković do finala turnira u Los Andjelesu


Ana Ivanović pobednica je srpskog derbija koji je odigran u polufinalu turnira u Los Andjelesu. Ana je, kao treći nosilac, nakon više do dva sata igre savladala Jelenu Janković (drugi nosilac) sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:5 i zabeležila četvrtu pobedu u sedmom medjusobnom duelu.

Već na početku prvog seta Jankovićeva je uspela da napravi brejk, ali je odmah usledio odgovor Ivanovićeve. Ipak, Jankovićeva je mnogo boljom igrom osvojila naredna tri gema i povela sa 4:1 i tada se činilo da će brzo da osvoji set. Tako, medjutim, nije mislila Ivanovićeva, koja vratila jedan brejk, a zatim smanjila na 4:3. Do kraja seta Jelena Janković ipak je uspela da zadrži prednost od jednog brejka i na kraju zasluženo trujumfovala sa 6:4.

Početak drugog seta protekao je u izjednačenoj igri, gde su obe teniserke sačuvale gemove na svoj servis. Ipak, u šestom gemu Ivanovićeva je uspela da oduzme servis Jeleni povede sa 4:2, a zatim i sa 5:2. Sve što je Jankovićeva do kraja uspela da uradi bilo je osvajanje još jednog gema, pa je na kraju odluka o pobednici pala u trećem setu.

Na startu odlučujućeg dela meča Jankovićeva je delovala svežije i sigurnije što je dokazala napravivši brejk u četvrtom gemu za 3:1. a potom stigla do prednosti od 4:1. Ivanovićeva se, medjutim, nije predala i sa tri uzastopna osvojena gema izjednačila na 4:4 i vratila neizvesnost u meč.

U narednom gemu Jankovićeva je povela sa 5:4, a potom je propustila dve brejk, ujedno i meč lopte, pa je Ivanovićeva ponovo izjednačila. I ne samo to, mladja od dve srpske teniserke u narednom gemu je od 0:40 došla prvo do izjednačenja, a potom i do brejka za vodjstvo od 6:5. Sledeći, kako se ispostavilo, poslednji gem na meču, Ivanovićeva je odigrala kao "u transu" i zasluženo pobedila i plasirala se u finale.

XS
SM
MD
LG