Linkovi

Najbolji srpski teniser Novak Djoković u polufinalu Mastersa u Montrealu


U četvrtfinalu najbolji srpski teniser pobedio je Amerikanca Endija Rodika sa 2:0, po setovima 7:6, 6:4.Ovim trijumfom Novak Djoković je, bez obzira na ishod polufinala, obezbedio povratak na treće mesto ATP liste sa kojeg je potisnut upravo od Rodika. Djoković će za plasman u veliko finale igrati protiv drugog sa ATP liste, Rafaela Nadala, koji je davno potvrdio da više nije samo kralj šljakastih podloga. Španac je u četvrtfinalu nadigrao Kanadjanina Frenka Dančevića, 91. igrača sveta, sa 4:6, 6:2, 6:3. Djoković i Nadal tako će sedmi put u karijeri odmeriti snage. Španac, koji u Montrealu ima problema sa povredom desne noge i žuljevima na rukama, vodi u duelima protiv srpskog tenisera sa 5:1. Zanimljivo je da su Djoković i Nadal čak pet puta igrali ove godine i jednom prošle sezone u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je Španac slavio sa 6:4, 6:4. Tokom 2007. godine Nadal je pobedjivao Djokovića na prestižnim turnirima u Indijan Velsu i Rimu sa 2:0, u polufinalu Rolan Garosa slavio je posle tri seta, dok je trijumf u polufinalu Vimbldona odneo posle predaje protivnika u trećem setu (3:6, 6:1, 4:1). Nole je jedinu pobedu protiv odličnog Španca upisao u četvrtfinalu turnira Masters serije u Majamiju - 6:3, 6:4.

Srpkinje Ana Ivanović i Jelena Janković u polufinalu turnira u Los Anđelesu

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković sastaće se u polufinalu turnira Ist-Vest Benk Klasik u Los Anđelesu. Ivanovićeva, koja je treća nositeljka u Kaliforniji, pobedila je u četvrtfinalu Ruskinju Mariju Kiriljenko 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Jankovićeva je u sledećem meču savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:2. Polufinale Los Anđelesa biće peti duel dve najbolje srpske teniserke. Nagradni fond na turniru iznosi 600.000 dolara.

Meč je počeo dobro za Kiriljenko, koja je brzo stekla brejk prednosti, ali je posle 4:1 za Ruskinju srpska teniserka vezala pet gemova i dobila prvi set. Posle toga Ivanovićeva je rutinski došla do pobede.

Jelena Janković je na vreme stekla brejk prednosti i bez teškoća dobilia prvi set. U drugom je Beloruskinja imala brejk prednosti, ali je Jelena uspela da se izbori za taj-brejk, koji je izgubila. Treći set nije doneo iznenađenja, Jankovićeva je brzo došla do dva brejka prednosti i izborila prvo srpsko WTA polufinale.

Biće to peti međusobni okršaj Jankovićeve i Ivanovićeve, prvi od kada su obe devojke među deset najboljih na svetu i prvi u polufinalu nekog turnira. Zanimljivo je da je svaki od do sada odigranih mečeva dobila igračica koja je slabije stajala na WTA listi u tom trenutku, u vreme predaje u Montrealu 2006. Jelena je bila iza Ane. Skor u pobedama je 3:1 za Anu, uz jednu Jeleninu predaju bez borbe.

XS
SM
MD
LG