Linkovi

Novaku i Jeleni treća a Ani Ivanović peta pozicija na ATP i WTA listama


Najbolja srpska teniserka Jelena Janković i dalje zauzima treću, dok se Ana Ivanović sa šeste probila na petu poziciju WTA liste najuspešnijih igračica sveta.

Na vrhu liste i dalje se nalaze Žistin Enan i Marija Šarapova. Između Janković i Ivanović je Svetlana Kuznjecova, a od sedmog do desetog mesta su Serena Vilijams, Ana Čakvetadze, Nađa Petrova i Nikol Vaidišova.

Srpske teniserke Vojislava Lukić je tokom prethodne dve nedelje napredovala za 16 mesta i sada je 214. na svetu, dok je Teodora Mirčić na 316. mestu WTA liste, što je za 42 mesta bolji plasman nego pre 14 dana.

Veliki napredak ostvarile su finalistkinje Otvorenog prvenstva Engleske. Poražena Marion Bartoli skočila je sa 19. na 11. mesto, dok je pobednica Venus Vilijams sa 31. stigla na 17. poziciju.

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na trećem mestu na ovonedeljnoj listi najuspešnijih igrača sveta. To je najbolji plasman Đokovića u karijeri koji je se na predhonoj rang listi nalazio na petom mestu. Đoković, koji je u subotu zbog povrede predao polufinale Vimbldona Rafaelu Nadalu, prestigao je Endija Rodika i Nikolaja Davidenka.

Najbolji plasman na ATP listi zabeležio je i Janko Tipsarević. Njegovi iscrpljujući maratonski mečevi u prva tri kola na Vimbldonu omogućili su mu da napreduje za 16 pozicija i trenutno je 48. igrač sveta sa 711 osvojenih bodova. Skok od 31. mesta napravio je i Boris Pašanski ulaskom u finale na čelindžeru u Torinu. Pašanski će sledećih nedelju dana sigurno biti 130. teniser na svetu, dok će Ilija Bozoljac zauzimati 142. poziciju na ATP listi.

Na vrhu ATP liste i dalje su ubedljivi Rodžer Federer i njegov rival iz londonskog finala Nadal. Iza Đokovića su Rodik, Davidenko i Fernando Gonsales. Veliki prodor ostvario je Francuz Rišar Gaske, koji je plasmanom u polufinale Vimbldona sa 14. stigao na sedmu poziciju.

XS
SM
MD
LG