Linkovi

Ana u polufinalu, Novak u četvrtfinalu Vimbldona


Dvoje preostalih srpskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Vimbldonu imali su uspešan dan, iako je u jednom trenutku izgledalo da bi i Ana Ivanović i Novak Đoković mogli da završe takmičenje danas. Ivanović je na kraju ipak pobedila Nikol Vaidisovu i plasirala u polufinale, gde je sutra očekuje duel sa Venus Vilijams, dok je Đoković trijumfom nad Lejtonom Hjuitom obezbedio učešće u četvrtfinalu i takođe sutra, trebalo bi da igra protiv Markosa Bagdatisa.

Duel Ane Ivanović i Nikol Vaidisove bio je pun preokreta, ali je češka tinejdžerka sve vreme imala vođstvo. Dobila je prvi set 6:4 zahvaljujući brejku u prvom gemu meča, onda imala brejk viška u naredna dva seta i propustila čak tri meč lopte na servis Ivanović pri rezultatu 5:3 u trećem, da bi na kraju posle sat i 59 minuta doživela poraz. Ana je s druge strane bila odlična u drugom setu koji je dobila sa 6:2 i potpuno dominirala u poslednja četiri gema, kada je napravila preokret za svoje drugo uzastopno Grend Slem polufinale (7:5).

Najbolji srpski teniser proveo je čitava četiri sata i 12 minuta na terenu broj jedan, ali je na kraju ipak uspeo da pobedi bivšeg šampiona Vimbldona Lejtona Hjuita – 7:6 (8), 7:6 (2), 4:6 i 7:6 (5). Đoković je u taj-brejku prvog seta spasao nekoliko set lopti, drugi dobio lako, a onda se u trećem setu okliznuo i lakše povredio leđa. Iako je izgubio taj deo igre, posle intervencije fizioterapeuta nastavio je meč, nadoknadio dva brejka u četvrtom setu i iskoristio treću meč loptu za najbolji plasman na Vimbldonu u karijeri.

Pre nego što je kiša još jednom brutalno prekinula igru, okončano je još nekoliko mečeva desetog dana takmičenja. Drugi teniser sveta Španac Rafael Nadal izgubio je prva dva seta u duelu sa Rusem Mikaelom Južnjim 6:4 i 6:3, ali je ubedljivo dobio sledeća tri i izborio plasman u četvrfinale, gde će se sastati sa 7. nosiocem Čehom Tomasom Berdihom, koji je sa 3:1 (6:4, 6:0, 6:7 (6) i 6:0) pobedio 35-godišnjeg veterana Jonas Bjorkmana iz Švedske.

Kipranin Bagdatis, koji u sledećoj rundi igra protiv Đokovića u tri seta je izbacio 4. nosioca, Rusa Nikolaja Davidenka – 7:6 (5) 7:6 (5) i 6:3. Kod teniserki, naredna rivalka Ane Ivanović, Venus Vilijams pobedila je Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu – 6:3 i 6:4.

Meč Rože Federer – Huan Karlos Ferero prekinut je pri rezultatu 5:5 i 40:40 na servis Federera, dok Endi Rodik i Rišar Gaske nisu ni počeli svoj četvrtfinalni duel.

XS
SM
MD
LG