Linkovi

Đoković i Ivanović u trećem, Zimonjić u drugom kolu


Srpski tenis i posle četvrtog dana takmičenja na ovogodišnjem Vimbldonu ima četiri predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Ana Ivanović i Novak Đoković plasirali su se danas u treće kolo i tako se pridružili Jeleni Janković i Janku Tipsareviću, koji su još juče ostvarili svoje druge pobede na trećem Grend Slem turniru sezone.

Ana Ivanović je izašla prva na na teren broj 13 i posle 84 minuta igre pobedila Amerikanku Mejlen Tu sa 6:4 i 6:3, dok je Novak Đoković u trećem meču dana na terenu broj 2 savladao Amerikanaca rođenog u Tuzli, Amera Delića sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 7:6 (4). Ivanović u trećem kolu igra protiv Francuskinje Aravan Rezvai, kojoj je ovo prvo učešće na Vimbldonu, dok će protivnik Novaka Đokovića biti nekada četvrti teniser sveta, Nemac Nikolas Kifer.

Uspešan je bio i najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić koji je sa Francuzem Farbrisom Santoroom dobio juče prekinuti meč prvog kola protiv Britanaca Delgada i Čajldsa. Posle 6:2 u prvom setu za Zimonjića i Santoroa i 7:6 u drugom za Čajldsa i Delgada, do prekida je došlo na početku taj-brejka u trećem setu. Četvrti nosioci danas su dobili taj set sa 7:4 u taj-brejku, a zatim i četvrti set, takođe u taj-brejku - 7:5.

Favoriti su danas imali vrlo uspešan dan. Od nosilaca u muškoj konkurenciji poraženi su Španci Tomi Robredo i David Ferer, Čileanac Huan Injasio Ćela i Argentinac Agustin Kaljeri, kojima trava All England kluba svakako ne odgovara. Kod teniserki, iznenađenje predstavlja eliminacija 13. nositeljke Ruskinje Dinare Safine, kao i poraz 17. u kosturu Francuskinje Tatjane Golovin. Domaća publika ostala je bez ljubimca Tima Henmana, koga je u pet setova pobedio Španac Felisijano Lopes.

A među pobednicima četvrtog dana našli su se Rože Federer, Rafael Nadal, Nikolaj Davidenko, Tomas Berdih, Markos Bagdadtis, Huan Karlos Ferero, Mikail Južnji, Giljermo Kanjas, Tomi Has i Marat Safin kod muškaraca, odnosno Ameli Morezmo, Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova, Danijela Hantuhova, Venus Vilijams, Mihaela Krajiček, Elena Dementijeva, Nikol Vaidisova, Ana Čakvetadze, Peti Šnider i Nađa Petrova kod žena.

Od duela u trećem kolu svakako se izdvaja susret najboljeg tenisera sveta Rožea Federera i nekada najboljeg, Rusa Marata Safina, koji doduše nikada nije imao previše uspeha na Vimbldonu, gde Federer nije poražen još od 2002. Najbolji Safinov plasman bio je četvrtfinale 2001. a u karijeri je samo tada uspeo da prođe treće kolo.

XS
SM
MD
LG