Linkovi

Jelena i dalje treća, Ana šesta, Novak pao na peto mesto


Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su svoje pozicije na najnovijoj WTA rang-listi. Ivanović je protekle nedelje pauzirala, ali je niko nije ugrozio na mestu broj šest, dok je Janković uprkos trijumfu na turniru u Birmingemu, ostala na trećem mestu, ali je smanjila zaostatak u odnosu na drugoplasiranu Mariju Šarapovu, koju je pobedila u finalu "DFS Klasika".

Posle osvajanja četvrte titule u 2007, Janković ima 3.185 poena, Šarapova 3.852, a vodeća Belgijanka Žastin Enan - 4.419. U WTA trci, Jelena je i dalje prva sa 2.750 poena, ispred Enan, dok je treća - Ana Ivanović. Kada je reč o zaradama ove sezone, obe srpske teniserke pregurale su cifru od milion dolara. Jelena Janković je treća sa milion i 120 hiljada, dok je Ana Ivanović četvrta sa milion i 46 hiljada dolara. Njih dve ove nedelje učestvuju na 175 hiljada dolara vrednom turniru u holandskom Hertogenbošu i obe su kao prve dve nositeljke slobodne u prvom kolu.

Kod tenisera, najveći napredak u svetskom vrhu ove nedelje je napravio Amerikanac Endi Rodik, koji se posle osvajanja četvrte titule na turniru Kvins kluba u Londonu popeo na treće mesto i potisnuo Nikolaja Davidenka na četvrto, a Novaka Đokovića na peto. Razlika između njih trojice je međutim svega 45 poena, tako da su nove promene moguće već u sledeći ponedeljak. Drugi teniser Srbije, Janko Tipsarević odbranio je prošlogodišnje poene u Londonu i popeo se dva mesta, na poziciju broj 62, što mu je najbolji plasman u karijeri.

XS
SM
MD
LG