Linkovi

Novak Đoković četvrti, Jelena Janković treća a Ana Ivanović šesta


Najbolji srpski teniser Novak Đoković napredovao je za dva mesta na najnovijoj VTA rang listi najuspešnijih igrača svijeta i sa 3.010 poena zauzima četvrtu poziciju, što je njegov najbolji plasman u karijeri. Vodeći na na listi i dalje je Švajcarac Rodžer Federer sa 7.515 poena. Drugu poziciju je zadržao pobednik Rolan Garosa, Španac Rafaela Nadal, sa 5.225 bodova, dok je sa četvrtog na treće mesto dospeo Rus Nikolaj Davidenko koji ima 3.040 poena.

Srpski drugi reket Janko Tipsarević je, posle zapaženog nastupa na Rolan Garosu, popravio plasman za 16 mesta i zauzima 64. poziciju sa 571 bodom, dok se Ilija Bozoljac nalazi 24 mesta niže u odnosu na prethodni poredak - 142. sa 302 poena. Boris Pašanski je popravio rejting za osam mesta i sada je 170. sa 252 boda, a Viktor Troicki je ove nedelje "pao" za tri mesta - 200. sa 206 poena. Finalista drugog ovogodišnjeg gren slem turnira u konkurenciji mešovitih parova i polufinalista u dublu, Nenad Zimonjić, zadržao je sedmu poziciju na listi najboljih dubl igrača sveta i ima 4.125 poena.

Nakon odličnih rezultata na Otvorenom prvenstvu Francuske, najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović napravile su novi napredak na WTA listi i ostvarile do sada najbolji plasman u karijeri. Janković je posle ulaska u polufinale Rolan Garosa zauzela visoku treću poziciju, što je napredak za dva mesta u odnosu na prethodno izdanje liste najboljih svetskih teniserki, dok je Ivanović šesta. Prva na listi i dalje je Beligijanka Žistin Enan, koja se trećim uzastopnim trijumfom u Parizu uvrstila na prvom mjestu.

XS
SM
MD
LG