Linkovi

Toni Parker za vođstvo Sparsa od 2-0 u finalu plej-ofa


Košarkaši San Antonija nalaze se na pola puta do četvrte titule šampiona NBA lige, pošto su protekle večeri pobedili Klivlend - 103:92 i poveli sa 2-0 u finalu plej-ofa.

Iskusni Sparsi još jednom su dominirali nad Kavsima, kojima je ovo debitanski nastup u borbi za titulu, a na samom početku pomogla im je činenica da je prva zvezda gostiju Lebron Džejms napravio dve lične greške već posle tri minuta igre, pa je skoro celu prvu četvrtinu presedeo na klupi. Bez svog lidera, Klivlend je sve više zaostajao, a čak ni Džejmsov povratak u drugoj deonici nije uspeo da zaustavi sunovrat gostiju, koji su na poluvremenu bili 25 poena u minusu – 58:33. Predvođeni udarnom trojkom Parker - Dankan – Đinobili domaći su išli i do maksimalih 29 poena prednosti, a onda su se u poslednjoj četvrtini opustili i dozvolili Kavsima da priđu na svega osam razlike. Međutim, to je bilo sve što su gosti sinoć uspeli da urade u "AT&T Centru".

Parker je sa 30 poena učvrstio kandidaturu za najkorisnijeg igrača finalne serije, Đinobili ga je pratio sa 25, a Dankan bio blizu "tripl-dabl" učinka – 23 poena, 9s kokova, 8 asistencija. U timu Klivlenda, Džejms je ubacio 25 (7 skokova, 6 asistencija, 6 izgubljenih lopti), Deni Gibson 15, Dru Guden 13, a Saša Pavlović 10 poena (2-8, 2-3, 0-2), uz 4 skoka za 26 minuta igre.

Treća utakmica igra se sutra uveče u Klivlendu, baš kao i četvrta i eventualna peta - u četvrtak, odnosno nedelju.

XS
SM
MD
LG