Linkovi

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila finale Rolan Garosa


Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je danas u finalu Rolan Garosa od Belgijanke Žistin Enen sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2. Enenova je prva igračica sveta i današnjom pobedom obezbedila je opstanak na toj poziciji za duže vreme. Ona je danas drugi put odbranila titulu i osvojila ukupno četvrti Rolan Garos. Ivanovićevoj je ovo prvo grend slem finale u karijeri, a od ponedeljka biće šesta igračica na WTA listi.

Belgijanka je bila potpuno dominantna u današnjem finalu. Ivanovićeva je uspela da napravi brejk i dobije prvi gem, ali je Enen posle toga osvojila 10 uzastopnih gemova, ne ostavivši protivnici ni malo nade u pobedu. Osim vrhunske igre najbolje igračice sveta na svojoj omiljenoj podlozi, konačnom rezultatu doprinela je i slaba igra Ivanovićeve, koja je pravila mnogo grešaka. Srpkinja je imala velikih problema sa servisom.

Publika na terenu "Filip Šartije" nije gledala uzbudljiv meč, a neizvesnost praktično da nije ni postojala. Ivanovićeva je posle prvog gema imala 40:0 u drugom, ali se Enen tada "probudila" i pokazala zašto je trenutno najbolja na svetu. Belgijanka je bila precizna iz prvog servisa, imala je više nego duplo manje neiznudjenih grešaka od rivalke (14:31) i iskoristila je pet od sedam prilika za brejk.

Enen je pobedom na Rolan Garosu osvojila milion evra, dok je Ivanovićeva dobila 500.000. Srpska teniserka priznala je odmah posle meča da je bila nervozna i da je zato grešila.

"Bila sam nervozna, a Enen je odigrala odličan meč. Možda bi bilo drugačije da sam odigrala malo bolje u drugom gemu, ali sam se unervozila i nisam mogla da kontrolišem svoj servis. Ona je to koristila, a ja nisam mogla ništa da uradim. Radujem se što sam ovde, a bila bih još više da sam osvojila trofej, ali to je bilo nemoguće. Ovo su bile dve jako zanimljive nedelje za mene i hvala svim koji su bili uz mene, a hvala i navijačima na velikoj podršci kod kuće", rekla je Ivanovićeva prilikom dodele priznanja.

Ivanovićeva je postigla najveći uspeh na Rolan Garosu od srpskih tenisera. Jelena Janković stigla je do polufinala, baš kao i Novak Djoković. Nenad Zimonjić igrao je u finalu mešovitog dubla i polufinalu dubla.

XS
SM
MD
LG