Linkovi

San Antonio četvrti put u poslednjih devet godina u finalu NBA plej-ofa


Tačno 40 dana od početka NBA plej-ofa poznat je i prvi finalista. Košarkaši San Antonija deklasirali su Jutu – 109:84 u svojoj dvorani u petoj utakmici finala zapadne konferencije i ukupnim rezultatom 4-1 u seriji plasirali se veliko finale – četvrti put u poslednjih devet godina.

Neiskusni tim Jute nije imao nikakve šanse protekle večeri u "AT&T Centru", s obzirom da su domaći od samog starta krenuli snažno i već posle prve četvrtine vodili sa 19 razlike. Najzaslužniji za trijumf bili su Tim Dankan i Toni Parker sa po 21 poenom, dok je kod gostiju najefikasniji bio Andrej Kirilenko sa 13. Bio je to 19. uzastopni poraz Jute u San Antoniju još od 1999. kada su Sparsi osvojili prvu od tri titule u isto toliko pojavljivanja u velikom finalu. Ovogodišnji protivnik u seriji za titulu biće im ili Klivlend, ili Detroit, ekipa koju su izabranici Grega Popovića pobedili pre dve godine kada su osvojili treću, za sada poslednju titulu u istoriji kluba. Bilo je 4-3 u seriji.

Odluka o drugom finalisti pašće najkasnije u ponedeljak, za kada je planirana sedma utakmica, ukoliko do nje dođe. Peti meč serije između Pistonsa i Kavalirsa, u kojoj je rezultat 2-2, igra se večeras u Detroitu, a šesti je u subotu uveče u Klivlendu.

XS
SM
MD
LG