Linkovi

Klivlend izjednačio rezultat u finalu plej-ofa na Istoku


Posle četiri utakmice u finalu Istočne konferencije NBA plej-ofa, rezultat u seriji između Detroita i Klivlenda je izjednačen 2-2. Posle dve tesne pobede Pistonsa u Detroitu, Kavalirsi su na svom parketu odgovorili na sličan način (91:87) i odluka o šampionu Istoka odložena je bar do subote, a lako se može dogoditi, da kao i prošle godine, dva tima odigraju i svih sedam mečeva.

Lebron Džejms je još jednom bez greške odigrao poslednju četvrtinu, ubacio 13 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, a u samoj završnici sa dva slobodna bacanja otklonio sve dileme oko pobede svog tima, koji nikada nije bio bliži plasmanu u veliko finale. Džejms je završio sa 25 poena, 11 asistencija i 7 skokova, a izuzetna podrška bili su mu ruku Deni Gibson sa 21 poenom (12-12 penali) i Dru Guden sa 19. Leri Hjuz je podigao moral saigračima odigravši 16 minuta uprkos povredi stopala, a Saša Pavlović završio sa 5 poena (1-5, 1-2), 3 skoka i 2 asistencije za 39 minuta. Kod gostiju iz Detroita najefikasniji je bio Čonsi Bilaps sa 23 poena i 9 skokova, ali je opet imao više izgubljenih lopti nego asistencija (5 prema 2). Rip Hamilton je ubacio 19, a Tejšon Prins 15 poena. Rašid Valas je zaradio petu tehničku grešku u plej-ofu i približio se limitu od sedam, posle čega sledi suspenzija od jedne utakmice.

Peta utakmica finala Istoka igra se sutra uveče u Detroitu, dok na Zapadu, San Antonio već večeras na svom terenu ima priliku da obezbedi plasman u veliko finale, pošto protiv Jute vodi sa 3-1 u seriji.

XS
SM
MD
LG