Linkovi

"Dan mrmota" u Detroitu, Pistonsi vode sa 2-0


Drugom utakmicom u seriji između Detroita i Klivlenda u finalu Istočne konferencije sinoć je nastavljeno takmičenje u NBA plej-ofu. Najbolji opis dešavanja u "Oburn Hils Palasu" dao je trener domaćih Pistonsa, Flip Saunders, rekavši da ga je meč podsetio na čuveni film "Dan mrmota", u kome Bil Marej proživljava jedan isti dan u nedogled. Saundersov Detroit došao je do druge pobede nad Kavsima gotovo na identičan način i što je još zanimljivije – identičnim rezultatom, kao u ponedeljak uveče - 79:76.

Lebron Džejms je odlično počeo utakmicu i u prvom poluvremenu vodio svoj tim na putu do 12 razlike, koliko je bilo prilikom odlaska na veliki odmor. Međutim, domaći Pistonsi su se, kao i pre tri večeri, vratili u igru u trećoj deonici, a onda bili uspešniji u uzbudljivoj završnici. Džejms je ubacio 19 poena, ali svega pet u druga 24 minuta, dok su Anderson Varežao (14 skokova) i Saša Pavlović (3 ukradene lopte) postigli po 14. Pavlović je pogodio svih sedam pokušaja za dva poena.

S druge strane, najzaslužniji za pobedu Detroita bio je Rašid Valas, koji je 10 od svojih 16 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, i imao 11 skokova, a odličan je bio i Džejson Maksil sa 15 koševa. Džejms je ponovo imao loptu u poslednjem napadu, ali je osam sekundi pre kraja bio neprecizan iz gužve u reketu, a posle ofanzivnog skoka nisu pogodili ni Leri Hjuz, ni Varežao. Treća utakmica igra se u nedelju u Klivlendu.

XS
SM
MD
LG