Linkovi

San Antonio lako do 2-0 u finalu Zapadne konferencije


Košarkaši San Antonija poveli su sa 2-0 u finalu Zapadne konferencije NBA plej-ofa, pošto su još jednom bez mnogo problema pobedili Jutu, ovog puta – 105:96.

Domaći su vodili tokom svih 48 minuta, na poluvremenu 17, a tokom treće četvrtine i čitava 22 poena razlike. Juta je polovinom poslednje četvrtine uslepa da priđe na minus sedam, ali je San Antonio trojkama Brusa Bouena, Majkla Finlija i Brenta Berija sačuvao prednost do kraja. Tim Dankan je bio najbolji kod pobednika sa 26 poena, 14 skokova i 5 blokada, dok su Manu Đinobili i Toni Parker postigli po 17 koševa, Parker imao i 14 asistencija. S druge strane, Karlos Buzer je ubacio 33 poena, uz 15 skokova, Deron Vilijams završio sa 26 koševa i 10 asistencija, dok je Andrej Kirilenko postigao 15 pogodaka. Treća utakmica serije igra se u Solt Lejk Sitiju u subotu uveče.

Portlandu prvi pik na draftu

Neposredno pred početak duela između San Antonija i Jute, na drugom kraju SAD, u Nju Džersiju, objavljeni su rezultati lutrije kojom se određuje redosled biranja prvih 14 igrača na predstojećem NBA draftu. Uprkos samo pet odsto šansi da dobiju pravo da prvi biraju, Portland Trejlblejzersi su pobedili na lutriji i imaće prilku da sledećeg meseca izaberu verovatno najboljeg centra u koledž košarci Grega Odena sa Ohajo Stejt univerziteta. Drugi pik je pripao Sijetlu, koji će verovatno morati da se zadovolji koledž igračem godine, krilom univerziteta Teksas, Kevinom Durantom. Treća će birati Atlanta, a dva tima sa najvećim šansama za pobedu na lutriji - Memfis i Boston, biraće tek četvrti, odnosno peti.

XS
SM
MD
LG