Linkovi

Detroit zaustavio Lebrona i provukao se za 1-0 u finalu Istoka


Košarkaši Detroita poveli su sa 1-0 u finalu Istočne konferencije NBA plej-ofa, pošto su protekle večeri u svojoj dvorani u dramatičnoj završnici pobedili Klivlend – 79:76.

Pistonsi su u potpunosti zaustavili Lebrona Džejmsa, bar što se tiče košgeterskog učinka, s obzirom da je lider Kavsa ubacio svega 10 poena, što mu je negativni rekord karijere u doigravanju. Džejms je pogodio svega četiri od 15 šuteva iz igre i nijednom nije bio na liniji slobodnih bacanja, ali je imao i 10 skokova i 9 asistencija. Gosti su vodili većim delom prvog poluvremena, Detroit preuzeo kontrolu u trećoj deonici, a u samoj završnici kada se rezultat lomio, sigurni su bili Čonsi Bilaps, Rašid Valas i Rip Hamilton. Hamilton je ubacio 24 poena, Valas 15, uz 12 skokova, a Bilaps deset od svojih 13 u poslednjoj četvrtini. Kod Kavsa, Zidrunas Ilgauskas je završio sa 22 poena, a Saša Pavlović sa 9 (4-14 iz igre) za ukupno 32 minuta. Šest sekundi pre kraja Donjel Maršal je posle dodavanja Džejmsa ostao sam iza linije za tri poena, ali je promašio otvoren šut i tako sprečio Lebrona da ostvari "tripl-dabl", i što je još važnije, nije uspeo da obezbedi pobedu svom timu.

Druga utakmica serije igra se takođe u "Oburn Hils Palasu" u četvrtak uveče, a večeras se sastaju San Antonio i Juta. Domaći Sparsi vode sa 1-0 u finalu Zapadne konferencije.

XS
SM
MD
LG