Linkovi

San Antonio nastavio dominaciju nad Jutom, poveo sa 1-0 u finalu Zapada


Košarkaši San Antonija pobedili su Jutu - 108:100 i poveli sa 1-0 u finalu Zapadne konferencije. Do 17. uzastopne pobede nad "džezerima" u svojoj dvorani, izabranici Grega Popovića stigli su praktično već u prvom poluvremenu, kada su zahvaljujući odličnom šutu iz igre od skoro 70 odsto stekli 19 poena razlike.

Udarna trojka domaćih, Tim Dankan – Manu Đinobili – Toni Parker bila je izvanredna u prve tri četvrtine, a u poslednjoj odigrala taman toliko da trijumf ne dođe u pitanje. Dankan je bio najefikasniji sa 27 poena, uz 10 skokova i 5 asistencija, Đinobili je uz 23 poena, imao 10 asistencija, a Parker završio sa 21 košem i 6 asistencija. S druge strane, Karlos Buzer je bio potpuno zaustavljen u prve tri četvrtine, da bi na kraju ipak završio sa 20 poena i 12 skokova, dok je Deron Vilijams 18 od svoja 34 poena postigao u poslednjoj deonici, i imao 9 asistencija. Sve to međutim nije bilo dovoljno za preokret, a najbliže što su gosti iz Solt Lejk Sitija prišli, bilo je minus sedam.

Druga utakmica serije igra se sutra uveče, takođe u "AT&T Centru" u San Antoniju, dok večeras u Detroitu počinje finale Istoka, u kome Pistonsi dočekuju Klivlend Kavalirse.

XS
SM
MD
LG