Linkovi

Detroit petu godinu zaredom u finalu Istočne konferencije


Samo jedna utakmica NBA plej-ofa odigrana je protekle večeri, a Detroit Pistonsi su se posle dve propuštene prilike da završe seriju sa Čikagom, konačno plasirali u finale Istočne konferencije. Gosti iz Mičigena trijumfovali su u "Junajted Centru" - 95:85 i ukupnim rezultatom 4-2 pobedili u seriji.

Čikago je imao priliku da na svom terenu izborica "majstoricu" i u prvom poluvremenu bio na dobrom putu da izjednači na 3-3, ali su Pistonsi, posle velikog odmora brzo preuzeli kontrolu i prilično sigurnom igrom, na oba kraja terena, obezbedili peti uzastopni nastup u finalu konferencije. Veteran Pi Džej Braun bio je glavni razlog za vođstvo Bulsa u prva 24 minuta, pošto je tada postigao svih 20 poena, lični plej-of rekord karijere, ali su ga Pistonsi u nastavku zaustavili, a šut spolja domaćih potpuno je zakazao.

Čonsi Bilaps je još jednom sigurno vodio svoj tim sa 21 poenom i 7 asistencija, a Ričard Hamilton, Tejšon Prins i Rašid Valas postarali su se da završnica bude formalnost. Hamilton je ubacio 23 poena, Prins 17, uz 9 skokova, a Valas 16, i uhvatio 13 lopti. Pored Brauna, u timu Čikaga istakao se Ben Gordon sa 19 poena, a mlada ekipa Bulsa imaće priliku da bude još bolja sledeće sezone, jer na draftu ima pravo na visoki pik Njujork Niksa.

Što se tiče Detroita, njihov naredni rival mogao bi da bude poznat već večeras, ukoliko Kavsi pobede u Nju Džersiju. U suprotnom, sedmi odlučujući meč u toj seriji, planiran je za nedelju u Klivlendu. Priliku da obezbedi plasman u finale konferencije, ali Zapadne, večeras će imati i San Antonio, koji sa prednošću od 3-2 dočekuje Finiks u svom "AT&T Centru". Ukoliko ipak trijumfuju Sansi, i "majstorica" te serije bi bila u nedelju popodne, u Finiksu.

XS
SM
MD
LG