Linkovi

Preokret San Antonija u Finiksu, Netsi i dalje u igri


Gostujući timovi imali su uspešno veče u NBA plej-ofu. San Antonio je iskoristio izostanak Amarija Stodemajera i Borisa Dijaoa, koji su kažnjeni jednom utakmicom neigranja zbog napuštanja klupe za rezervne igrače u četvrtom meču, i pobedom u Finiksu (88:85) došao na korak od plasmana u finale Zapada. Na Istoku, Nju Džersi je u izuzetno ružnoj utakmici trijumfovao u Klivlendu (83:72) i za sada se spasao eliminacije.

Finiks – San Antonio 85:88 (2-3)

Sansi su i bez dvojice vrlo bitnih igrača vodili najvećim delom meča, u prvom poluvremenu i sa 16 razlike, ali su gosti iz Teksasa napravili seriju u poslednjoj deonici, tokom koje je Manu Đinobili postigao 15 od svojih 26 poena. Đinobili je imao i 10 skokova, dok je Tim Dankan imao 12, uz 21 poen i 5 blokada. San Antonio je vođstvo preuzeo 36 sekundi pre kraja, trojkom Brusa Bouena, a domaći posle toga nisu uspeli da se oprave. Stiv Neš je ubacio 19 poena, uz 12 asistencija, dok je Šon Merion završio sa 24 koša i 17 skokova, ali je samo četiri poena ubacio posle poluvremena.

Klivlend – Nju Džersi 72:83 (3-2)

U Klivlendu, Lebron Džejms je postigao 20 poena, ali su Kavsi bili lošiji od dva loša tima, bar u prve tri četvrtine, kada su Netsi stekli prednost od preko 20 poena. To je bilo dovoljno za trijumf, uprkos činjenici da su gosti iz Nju Džersija u poslednjih 12 minuta pogodili samo jedan šut iz igre i postigli svega šest poena. Džejson Kid je ubacio 20 poena, Ričard Džeferson 15, Majki Mur 14, Boštjan Nahbar 13, a Vins Karter 12, uz 10 asistencija. Kod Kavsa, samo je još Ilgauskas bio "dvocifren" - 16 poena, dok je Saša Pavlović za 29 minuta ubacio 8 poena, uz 3 skoka i jednu asistenciju.

Čikago traži treću uzastopnu pobedu

Večeras se igra šesta utakmica u seriji Detroit – Čikago, u kojoj Pistonsi vode sa 3-2, ali su Bulsi prilično uverljivo trijumfovali u poslednja dva duela i sada kao domaćini u svom "Junajted Centru" imaju priliku da izjednače. Eventualna sedma utakmica planirana je za ponedeljak uveče u Detroitu, a treba naglasiti da nijedan NBA tim u istoriji nije uspeo da pobedi u plej-of seriji u kojoj je prethodno gubio sa 3-0.

XS
SM
MD
LG