Linkovi

Juta na korak od finala Zapada, Bulsi sprečili maksimalan poraz


Pobedom u Ouklendu, Juta je dovela Golden Stejt Voriorse na korak od eliminacije, dok su Čikago Bulsi u svom "Junajted Centru" uspeli da nanesu prvi poraz Detroitu u ovogodišnjem plej-ofu. Sve u svemu, i Juta i Detroit imaće priliku da već sutra, na svom parketu, okončaju polufinale konferencije i eventualno obezbede sebi nešto duži odmor od svojih narednih rivala.

Golden Stejt – Juta 101:115 (1-3)

Svi starteri Jute imali su dvocifren učinak, ali je ključnu ulogu u trenucima kada se utakmica lomila imao iskusni Derek Fišer. Protiv svog bivšeg kluba Fišer je postigao 21 poen, a najvažnije su bile dve trojke u završnici - prva kojom je vratio prednost gostima polovinom poslednje deonice i druga, nešto više od dva minuta pre kraja, kada je podigao razliku na plus sedam u korist "džezera". Izvanredni su bili Karlos Buzer, sa 34 poena i 12 skokova, i Deron Viliams, sa 20 poena i 13 asistencija, dok su Andrej Kirlenko i Memet Okur završili sa 12, odnosno 14 poena. S druge strane, Al Herington i Stiven Džekson postigli su po 24 poena, ali je Beron Dejvis pružio verovatno najslabiju partiju u seriji – 15 poena, uz šut iz igre 6-16.

Čikago – Detroit 102:87 (1-3)

U nedelju popodne, Ben Valas se pobrinuo da njegov novi tim ne doživi i četvrti uzastopni poraz u duelu sa njegovim starim timom. Valas je na kritike da igra vrlo loše u plej-ofu, odgovorio sa 11 poena i 17 skokova, uz odličnu odbranu protiv Pistonsa, a za napad su se pobrinuli Luol Deng, Kirk Hajnrik i Ben Gordon. Deng je uz 25 poena, imao i 13 skokova, Hajnrik završio sa 19 koševa i 10 asistencija, a Gordon 15 od svojih 19 poena postigao u presudnom drugom poluvremenu. Bulsi su šutirali odličnih 49 odsto iz igre i nadskočili Detroit (51-33). Kod Pistonsa, najbolji je bio Čonsi Bilaps sa 23 poena i 8 asistencija, a možda presudan faktor bila je očajna partija Krisa Vebera, koji se za 17 minuta igre nije ni upisao (0-3 iz igre).

Večeras se igraju dve utakmice NBA plej-ofa. Najpre Nju Džersi dočekuje Klivlend u seriji u kojoj Kavsi vode sa 2-1, a zatim sledi četvrti duel San Antonija i Finiksa. Domaći Sparsi vode sa 2-1.

XS
SM
MD
LG