Linkovi

Juta povela sa 2-0 protiv Golden Stejta


Košarkaši Jute ostvarili su i petu uzastopnu pobedu na svom parketu u ovogodišnjem NBA plej-ofu, poveli sa 2-0 u seriji protiv Golden Stejt Voriorsa i sada mirno putuju u Ouklend, gde se u sutra uveče i u nedelju igraju treća i četvrta utakmica polufinala Zapadne konferencije. Kao i u prvoj utakmici, gosti iz Kalifornije imali su priliku da naprave "brejk", ali su domaći serijom u završnici napravili preokret, ovog puta doduše, bilo im je potrebno i dodatnih pet minuta - 127:117.

Najbolji pojedinac u ekipi Jute bio je Karlos Buzer sa 30 poena i 13 skokova, Memet Okur je ubacio 23 koša, uz 18 uhvaćenih lopti, a Andrej Kirilenko završio sa 20 poena, 9 skokova, 6 blokada i 5 asistencija. Plejmejker Deron Vilijams rano je ušao u probleme sa ličnim greškama, ali je opet postigao 17 poena, uz 14 asistencija i doneo produžetak svom timu tri sekunde pre isteka poslednje četvrtine. Međutim, junak pobede "džezera" bio je veteran Derek Fišer, koji je pravo iz aviona stigao u dvoranu krajem treće četvrtine, a onda bez zagrevanja pomogao svom timu, koji je zbog povrede Dija Brauna ostao sa samo jednim plejmejkerom. Fišer je odigrao svega devet minuta, ali je uz 3 asistencije imao i pet poena - sve u produžetku, uključujući i verovatno presudnu trojku, kojom su domaći poveli 123:117.

Fišer je propustio prvi meč zbog porodičnih problema, a sinoć posle utakmice objasnio je o čemu se radi, rekavši da je njegova desetomesečna ćerka operisana u Njujorku od retke vrste raka oka, poznate kao retinoblastoma. Operacija je na sreću protekla uspešno i lekari očekuju da se Tejtum Fišer oporavi u potpunosti i bez posledica.

XS
SM
MD
LG