Linkovi

Pistonsi ponovo ubedljivi protiv Bulsa, Juta povela protiv Voriorsa


Košarkaši Detroita poveli su sa 2-0 u polufinalu istočne konferencije posle još jedne ubedljive pobede nad Čikago Bulsima, dok je Juta, u uzbudljivoj završnici, uspela da savlada Golden Stejt i povede sa 1-0 u polufinalu Zapada.

Juta – Golden Stejt 116:112 (1-0)

Kao i protiv Dalasa na startu doigravanja, Voriorsi su i protiv Jute imali priliku da odmah na početku serije preuzmu prednost domaćeg parketa, ali su domaći završili meč mini-serijom 7:0. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Deron Vilijams sa 31 poenom (8 asistencija), dok je Karlos Buzer ubacio 17, uz 20 skokova, postigavši ključni koš 17 sekundi pre kraja, posle promašaja Memeta Okura i svog skoka i napadu. Okur je završio sa 21 poenom (11 skokova), koliko je postigao i Met Harpring, dok su s druge strane najbolji bili Beron Dejvis sa 24 i Džejson Ričardson sa 21 poenom.

Detroit – Čikago 108:87 (2-0)

U Detroitu, Pistonsi su još jednom pitanje pobednika rešili već posle prve četvrtine, kada su vodili sa 34:18. U drugoj četvrtini bilo je 24 razlike, krajem treće 23, a Čikago nije prišao bliže od 13 do kraja, niti u bilo kom smislu uspeo da ugrozi pobedu domaćih. U šestom uzastopnom trijumfu Detroita u ovom plej-ofu najefikasniji je bio Tejšon Prins sa 25 poena, Rip Hamilton je ubacio 24, Kris Veber 22, a Čonsi Bilaps 14, uz 10 asistencija.

Sledeća utakmica u seriji igra se u četvrtak uveče u Čikagu, a Buslima je očito preko potreban predah posle dva poraza sa ukupno 47 razlike. Njihova impresivna eliminacija zvaničnog šampiona Majamija u prvom kolu sada izgleda kao daleka prošlost, a mnogi već spekulišu da bi se ovog puta Čikagu moglo dogoditi da bude "počišćen" s nulom. S obzirom kako Detroit igra, to svakako ne bi bilo iznenađenje.

Sansi u teškoj situaciji

Inače, večeras se igraju druge utakmice u serijama Klivlend – Nju Džersi i Finiks - San Antonio, u kojima Kavsi i Sparsi vode sa po 1-0. U posebno teškoj situaciji su Sansi, koji su već izgubili jedan meč na svom terenu, i eventualni novi poraz od San Antonija mogao za njih da znači skoru eliminaciju.

XS
SM
MD
LG