Linkovi

San Antonio slavio u Finiksu, Lebron i Pavlović za pobedu Kavsa


Proteklog vikenda počelo je drugo kolo NBA plej-ofa, a Detroit Pistonsima koji su u subotu bili vrlo ubedljivi protiv Čikago Bulsa, u nedelju su se kao pobednici pridružili Klivlend i San Antonio. Kavsi su u uzbudljivoj završnici pobedili Netse na svom parketu – 81:77, dok je - u ništa manje dramatičnoj utakmici - San Antonio trijumfovao u Finiksu (111:106) i Sansima preoteo prednost domaćeg terena.

Finiks – San Antonio 106:111 (0-1)

Prvi duel u seriji od koje većina stručnjaka i analitičara očekuje da proizvede budućeg šampiona NBA lige odlučen je ne košem, skokom, asistencijom ili blokadom, već sudarom glavama dvojice plejmejkera, koji su igrom slučaja juče bili vrlo raspoloženi za igru. Nešto manje od tri minuta pre kraja, Stiv Neš i Toni Parker su se sudarili glavama i dok je Parker završio sa velikom čvorugom na čelu, Nešu je posle utakmice bilo potrebno šest kopči da zaustavi krvarenje iz posekotine na nosu. Do tada je nosio svoj tim, ubacio ukupno 31 poen, uz 8 asistencija, ali je u završnici zbog krvarenja često morao da ostane na klupi. Toni Parker je takođe bio sjajan sa 32 poena i 8 asistencija, dok je Tim Dankan (33 poena, 16 skokova) dobio duel sa Amarijem Stodemajerom (20 poena, 18 skokova). Druga utakmica igra se takođe u Finiksu, sutra uveče.

Klivlend – Nju Džersi 81:77 (1-0)

Uprkos prehladi koju je zaradio tokom skoro jednonedeljne pauze svog tima, Lebron Džejms je bio na visini zadatka i doveo Klivlend do pete uzastopne pobede u doigravanju. Džejms je slabije šutirao (8-21), ali je završio sa 21 poenom, 11 skokova i 7 asistencija. Kavsi su kao tim šutirali svega 40 odsto iz igre, ali su to nadoknadili sa 20 skokova u napadu, od čega su Ilgauskas i Guden imali zajedno 14. Leri Hjuz je ubacio 17 poena, a Saša Pavlović postavio plej-of rekord karijere sa 15 (4-7, 2-4, 1-2). Za 35 minuta igre, dvadeset-trogodišnji Baranin imao je i 2 asistencije i 3 blokade, od kojih je poslednja, minut i 45 sekundi pre kraja nad Džejsonom Kidom, možda i odlučila pobednika. Vins Karter je bio najbolji kod poraženih sa 21 poenom (7-23 iz igre), 13 skokova i 6 asistencija. Druga utakmica u seriji igra se sutra uveče, takođe u Klivlendu.

Počinje Juta - Golden Stejt

Večeras se u Detroitu igra druga utakmica u seriji između Pistonsa i Čikago Bulsa, a domaći vode sa 1-0. Nešto kasnije u Solt Lejk Sitiju počinje serija između dva neočekivana učesnika polufinala Zapada. Peti nosilac Juta imaće prednost domaćeg terena u duelu sa osmim u "kosturu", Golden Stejtom, ali kao što smo videli u prethodnom duelu sa Dalasom, Voriorsima to ne predstavlja problem.

XS
SM
MD
LG