Linkovi

Bulsi "počistili" šampione, Mevsi, Lejkersi i Reptorsi na korak od eliminacije


Jedan tim je obezbedio plasman u drugo kolo, a tri su se približila na korak od prolaska u narednu rundu NBA plej-ofa posle utakmica odigranih tokom nedeljnog popodneva i večeri. Zvanični šampion Majami eliminisan je već na startu doigravanja i to bez ijedne pobede u seriji, a prošlogodišnji finalista Dalas, nalazi se jednu utakmicu od eliminacije i možda najvećeg iznenađenja u istoriji NBA plej-ofa.

Majami – Čikago 79:92 (0-4)

Čikago Bulsi su još jednom potvrdili da su ove sezone praktično nepobedivi za Majami i postali prvi tim u poslednjih 50 godina koji je u prvoj rundi plej-ofa sa nulom "počistio" zvaničnog šampiona NBA lige. Ben Gordon je postigao 24 poena, Luol Deng 22, uz 12 skokova, a veliki junak u završnici bio je Ben Valas, inače očajni izvođač slobodnih bacanja, sa četiri uspešno realizovana penala u poslednjem minutu. Valas je završio sa 13 poena i 11 skokova, dok je najbolji kod poraženih bio Dvejn Vejd sa 24 koša i 10 asistencija. Bulsi će tako imati gotovo identično vreme za odmor, kao i njihov naredni rival Detroit, koji je još u subotu uveče eliminisao Orlando.

Golden Stejt – Dalas 103:99 (3-1)

Mnogo veće iznenađenje od poraza Majamija bila bi eventualna eliminacija najboljeg tima u ligaškom delu prvenstva Dalasa, koji se zahvaljujući Beronu Dejvisu i Golden Stejt Voriorsima nalazi na korak od neočekivanog završetka sezone. Dejvis je postigao 33 poena, uz sjajan šut iz igre 12-17, a odlično su mu asistirali Džejson Ričardson sa 22, Stiven Džekson sa 19 i Mikael Pjetrus sa 16 poena. Presudila je serija domaćih 15:2 u samoj završnici, tako da Mevsi, koji su većim delom meča bili u vođstvu, sada moraju da dobiju tri utakmice zaredom ukoliko žele da spreče iznenađenje. Džeri Stekhaus je bio najefikasniji kod poraženih sa 24 poena, dok je Dirk Novicki ubacio 23, uz 15 skokova.

Finiks – L. A. Lejkers 113:100 (3-1)

U još težoj situaciji od Dalasa nalaze se Los Anđeles Lejkersi, koji su u drugoj utakmici na svom parketu doživeli mnogo ubedljiviji poraz nego što to konačan rezultat govori. Stiv Neš je postigao 17 poena i došao na korak od plej-of rekorda sa 23 asistencije, dok je Amari Stodemajer završio sa 27 poena i 21 skokom, a Sansi su poveli sa 3-1 u seriji i imaju priliku da obezbede plasman u narednu rundu u svom "US Ervejz Centru" u sredu uveče. Najbolji kod Lejkersa bio je Kobi Brajant sa 31 poenom, 9 asistencija i 7 skokova.

Nju Džersi – Toronto 102:81 (3-1)

Najlakši posao juče ipak je imao Nju Džersi, koji je pitanje pobednika u duelu sa Torontom rešio praktično već u prvoj četvrtini. Netsi su posle 12 minuta vodili 32:15, a Vins Karter i Džejson Kid već tada su zajedno imali učinak od 21 poena, po 9 skokova i asistencija. Karter je na kraju završio sa 27 koševa, po 7 skokova i asistencija, dok je Kidu zamalo izmakao drugi "tripl-dabl" zaredom – 17 poena, 13 asistencija i 8 skokova. Ričard Džeferson je postigao 23 poena, dok je kod gostiju najbolji bio prvi pik sa poslednjeg drafta Andrea Barnjani. Italijan je ubacio 16 poena, uz po 4 skoka i asistencije.

Večeras se igraju tri utakmice, a priliku za plasman u drugo kolo plej-ofa imaće Klivelnd, koji s vođstvom od 3-0 u seriji gostuje ovde u Vašingtonu. U Hjustonu, Rokitsi dočekuju Jutu, a rezultat je izjednačen 2-2, dok San Antonio još jednom gostuje u Denveru, posle subotnje pobede u kojoj je vratio prednost domaćeg parketa i poveo sa 2-1 u seriji.

XS
SM
MD
LG