Linkovi

Klivlend poveo sa 2-0 protiv Vizardsa, Dalas i San Antonio izjednačili


Posle sinoćnjih utakmica NBA plej-ofa svih 16 timova učesnika doigravanja sada iza sebe imaju po dva odigrana meča. Protekle večeri, bolje plasirane ekipe imale su stopostotan učinak, a trijumfe su zabeležili Klivlend, San Antonio i Dalas.

Klivlend – Vašington 109:102 (2-0)

Kavsi su do druge pobede nad oslabljenim Vizardsima stigli još teže nego u prvom meču, a Lebron Džejms je uprkos opreznoj igri zbog povrede članka u nedelju popodne, bio na nivou svog proseka – 27 poena, 8 skokova, 7 asistencija. Dru Guden je bio odličan u prvom poluvremenu, kada je ubacio 19 od svoja 24 poena, dok je Leri Hjuz sa četiri penala u završnici sprečio svoj bivši klub da napravi iznenađenje. Hjuz je završio sa 19 poena, dok je Saša Pavlović ponovo postigao 9 koševa (4-9, 0-3, 1-2), uz 4 skoka za 28 minuta. Najbolji kod Vizardsa bio je Entuan Džejmison sa 31 poenom i 10 skokova.

San Antonio – Denver 97:88 (1-1)

San Antonio je skoro prokockao prednost od 17 poena u poslednjoj četvrtini, ali je ipak uspeo da pobedi Denver i izjednači na 1-1 u seriji, koja se sada seli u Kolorado. Tim Dankan je sedam od svoja 22 poena postigao u poslednjoj četvrtini, Manu Đinobili osam od svojih 17, a Toni Parker i Manu Đinobili bili su precizni sa penala u završnici. Karmelo Entoni je završio sa 26, a Alen Ajverson sa 22 kod poraženih.

Dalas – Golden Stejt 112:99 (1-1)

Mevsi su konačno uspeli da pobede Golden Stejt i prekinu seriju od šest poraza u duelima sa Voriorsima, ali i dalje moraju da trijumfuju u gostima bar jednom ukoliko ne žele da završe sezonu na startu plej-ofa. Džejson Teri je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, ali su Dirk Novicki i Džoš Hauard orkestrirali seriju 15:2 u trećoj četvrtini koja je donela prevagu. Gosti iz Ouklenda ostali su tokom meča bez dvojice možda najboljih igrača, pošto su zbog prigovora isključeni najpre Beron Dejvis na isteku treće i Stiven Džekson polovinom četvrte četvrtine. Džekson je bio najefikasniji kod poraženih sa 30 poena, ali i 8 izgubljenih lopti.

XS
SM
MD
LG