Linkovi

Saša Pavlović: Možemo do finala plej-ofa na Istoku


NBA plej-of počinje sutra, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore u njemu će aktivno učestvovati trojica košarkaša: Saša Pavlović, Darko Miličić i Vlada Radmanović. Nju Džersi se plasirao u doigravanje, ali Nenad Krstić neće biti u sastavu zbog operacije kolena, koju je imao još početkom godine. Prema onome što smo videli u ligaškom delu sezone, pogotovo u samoj završnici, najviše treba očekivati od Pavlovića, čiji su se Klivlend Kavalirsi u poslednjem meču sezone domogli druge pozicije na Istoku, i kao veliki favoriti ulaze u seriju protiv oslabljenih Vašington Vizardsa.

Posle tri sezone u kojima je tek na trenutke pokazivao svoj veliki talenat, Aleksandar Pavlović pronašao je svoje mesto u ekipi Klivlenda. Svoju četvrtu profesionalnu sezonu, 23-godišnji Baranin završava sa prosekom od 9 poena, dvostruko većim nego prošlog proleća, prosečnom minutažom od skoro 23 minuta i na poziciji startera u jednom od najboljih timova Istočne konferencije. Sve to dobija jednu novu dimenziju u poslednja tri meseca, gde je na 35 mečeva, 25 kao starter, Pavlović imao učinak od 12,4 poena, skoro 3 skoka i preko 2 asistencije u proseku. A na tih poslednjih 25 utakmica, na kojima je počinjao utakmicu, Klivlend je ostvario skor 17-8.

"Mogu slobodno da kažem da sam baš zadovoljan, igram dosta minuta i svaku utakmicu. Mislim da je to sve zasluga od letos pošto sam mnogo jako radio na odbrani i to je ono što su oni tražili od mene. Hteli su da igram letnju ligu, igrao sam je ... dali su mi minutažu, stekao sam poverenje kod trenera i izborio sam se za to", kaže za "Glasa Amerike", Saša Pavlović.

Toliko da je trener Majk Braun odlučio da jedna od zvezda tima, Leri Hjuz, bude prebačen sa beka šutera na poziciju plejmejkera, ne bi li Pavlović dobio mesto u startnoj postavi. Sam Pavlović objašnjava da je do toga došlo silom prilika, ali da je trener ostao pri tome jer tim ima dobar rezultat kada na spoljnim pozicijama igraju Lebron Džejms, Leri Hjuz i on. U svakom slučaju, Saša nije mogao da izabere bolji trenutak da počne da igra dobro.

"Jeste, poslednja moja godina ugovora i najvažnija u karijeri, ali trudim se uopšte da ne razmišljam o tome, o tome ću misliti kad dođe leto, kad dođe vreme za to, jer ako budem razmišljao sad, samo ću da izgubim koncentraciju na košarku. Pokušavam da se koncentrišem samo na utakmice i odigram najbolje što mogu".

A ambicije su svakako velike – i njegove i klupske.

"Što se tiče ekipe nadam se da možemo da stignemo do finala plej-ofa na Istoku, imamo taj kvalitet, a što se mene tiče samo da nastavim ovako kao do sada što sam igrao i mislim da će biti sve u redu", zaključio je Pavlović.

XS
SM
MD
LG